Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Διαμαρτύρονται για τα σκουπίδια οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Τζίβα και Θάνα στην Αρκαδία




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΙΠΟΛΗ 13-11-2014

Μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης, οι κάτοικοι των τοπικών κοινοτήτων Τζίβα και Θάνα σε γενική συνέλευση στις 10/11/2014 συνεκτιμήσαμε την κατάσταση για τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων που σχεδιάζονται στην θέση Τουρκοδέντρι, όπως και την πορεία των κινητοποιήσεων.
Για την δικαστική απόφαση δεν έχουμε να πούμε πολλά, μόνο ότι η δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή, αλλά μάλλον δεν είναι και κουφή.
Τελικά ενέδωσε  στις πιέσεις των μεγάλων συμφερόντων και των υποστηρικτών τους, Δήμο και Περιφέρεια, χαρακτηρίζοντας ένα χώρο στη μέση καλλιεργειών, δίπλα σε σπίτια και επιχειρήσεις ως σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Και βεβαίως δεν θα σταματήσουν εδώ.
Πρόκειται να δαπανήσουν ένα μεγάλο ποσό για μη πάγιες αλλά προσωρινές  εγκαταστάσεις (300.000 €) για 2-3 μήνες ως αναφέρει  η απόφαση. Μήπως όμως δεν αφορά 3 μήνες αλλά κάτι πιο μόνιμο; 
Ο σχεδιασμός της ΤΕΡΝΑ μιλάει για σταθμούς μεταφοράς απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα  σκουπίδια για τον τελικό τους προορισμό (Παλαιόχουνη?).Μια σειρά μόνιμων εγκαταστάσεων, δήθεν προσωρινών, όπως δεματοποιητές,  κομποστοποιητές, κέντρα διαλογής και άλλα.
Μετά την Αγ. Τριάδα λοιπόν, ετοιμάζονται για νέο έγκλημα στην είσοδο της πόλης, το Τουρκοδέντρι, με μόνο άξονα τα υπερκέρδη της ΤΕΡΝΑ  που θα φορτωθούν στις πλάτες των Τριπολιτσιωτών μέσω ανταποδοτικών τελών. Δηλαδή ένα οροπέδιο, μια πόλη περικυκλωμένη από σκουπίδια με ότι συνεπάγεται αυτό στις καλλιέργειες, τον τουρισμό, την ανάπτυξη και το κύρος της πόλης.
Βέβαια ενάντια στα σχέδια αυτά υπάρχει και το δίκιο του πολίτη όπου δε θα επιτρέψει το χωράφι του, το σπίτι του, το περιβάλλον να υποβαθμιστεί περαιτέρω.
Γι’ αυτό λοιπόν οποιαδήποτε κίνηση να μετατραπεί  το Τουρκοδέντρι ή άλλη κατοικημένη περιοχή της Τρίπολης σε σκουπιδότοπο θα μας βρει αντιμέτωπους, θα μας βρει μπροστά.
Ζητάμε την συμπαράταξη των κατοίκων της Τρίπολης μαζί μας που εδώ και 75 μέρες εκβιάζονται  αδιάντροπα με την τριτοκοσμική εικόνα των σκουπιδιών στην πόρτα τους, για να υποκύψουν στην λύση που προωθεί τεχνηέντως ο δήμαρχος από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του!! Δηλαδή μιλάμε για ένα έγκλημα προσχεδιασμένο και εκτελεσμένο με υποκρισία, κάτω από την λεοντή του «έχουμε την λύση για τα σκουπίδια», κάτι παρόμοιο με τα «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ».
Η λύση αυτή δεν θα επιτρέψουμε να είναι η λύση των μεγάλων συμφερόντων  αλλά μια μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων προς όφελος της πόλης, όφελος περιβαλλοντικό και οικονομικό.

                                                                                                Κάτοικοι Τζίβα- Θάνα


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ