Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Δεν άντεξε η Ντόρα με την... παιδική χαρά του υπουργείου Οικονομικών

Dora-Bakoyanni-1
Πριν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλήσει στην τηλεόραση για το… αυτογκόλ του υπουργείου Οικονομικών με το θέμα των 100 δόσεων, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε επιλέξει τον θεσμικό χώρο του Κοινοβουλίου για να “απασφαλίσει”, αναφορικά με την… παιδική χαρά που θυμίζει το ΥΠΟΙΚ, στη σκιά διαδοχικών λαθών με εκκωφαντικό κοινωνικό απόηχο για την κυβέρνηση.
Το κορυφαίο στέλεχος της Κεντροδεξιάς και πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων, παρενέβη στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, προέταξε τις στρεβλώσεις της διαδικασίας, στάθηκε ωστόσο στην πολιτική ουσία του ζητήματος.
“Θέλω να εκφράσω την έντονη δυσφορία μου για τη λειτουργία της Επιτροπής σε θέματα όπως αυτά που συζητάμε, δηλαδή η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ να πηγαίνει απευθείας στην Ολομέλεια της Βουλής, και να μην περνάει από την Επιτροπή Οικονομικών, η οποία διαθέτει έμπειρους βουλευτές, που θα ήταν σε θέση να την επεξεργαστούν σωστά, και να πληροφορούμαι σήμερα ότι έρχεται άλλη τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής, την ώρα που υπάρχει σε λειτουργία η Επιτροπή.
Κύριε πρόεδρε παρακαλώ να μεταφέρετε την προσωπική δυσφορία μου και αυτή των συναδέλφων για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το υπουργείο Οικονομικών, στον Υπουργό Οικονομικών.
Και να θυμίσω ότι στη Δημοκρατία η διαδικασία δεν είναι τύπος αλλά είναι ουσία”, ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώην Υπουργός Εξωτερικών του Κώστα Καραμανλή, που συνέδεσε την παρουσία της στο πλευρό του τέως πρωθυπουργού με την εμβληματική εθνική νίκη του Βουκουρεστίου, και το “όχι” στα Σκόπια, έχει καταγράψει το τελευταίο διάστημα σειρά στοχευμένων παρεμβάσεων, με έμφαση την οικονομική πολιτική και τις δυσμενείς επιπτώσεις της για την ελληνική κοινωνία.