Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Οι Βρυξέλλες οδηγούν την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές

kalpes-proores-ekloges Η αποψινή διαρροή από τις Βρυξέλλες για το σχέδιο παράτασης ενός έτους στο Μνημόνιο, οδηγεί εκ των πραγμάτων την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές, με το μοναδικό ερώτημα που απομένει αναπάντητο να αφορά το κατά πόσο οι εκλογές αυτές θα διενεργηθούν πριν ή μετά την έναρξη των ψηφοφορίων στη Βουλή για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Είναι προφανές ότι η ελληνική κοινωνία η οποία ξεπέρασε προ πολλού τα όρια των αντοχών της, υπό το βάρος των μνημονιακών μέτρων, δεν πρόκειται ούτε… ως ανέκδοτο να δεχθεί μια επέκταση του Μνημονίου, ανεξαρτήτως το πώς θα “βαφτιστεί” η νέα αυτή σχέση εξάρτησης της Ελλάδας με τους δανειστές.
Το μπαλάκι λοιπόν βρίσκεται πλέον στην πλευρά της κυβέρνησης, που θα πρέπει να αποφασίσει αν θα επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που προφανώς θα αποβούν άκαρπες, και έτσι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. ή θα προκαλέσει απευθείας πρόωρες εκλογές, επικαλούμενη την αναγκαιότητα να γίνει δεκτή η επικαιροποίηση του Μνημονίου.
Στη δεύτερη περίπτωση, η στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου υπηρετεί τη στόχευση της “αριστερής παρένθεσης”, δηλαδή να υποχρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα κερδίσει τις εκλογές, να αναζητήσει στη συνέχεια εκείνος με τη σειρά του 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Και εφόσον δεν τα καταφέρει, να οδηγηθεί και πάλι η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

ysterografa.gr