Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Κυριάκος: Υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια να κλείσει η διαπραγμάτευση

kiriakospapoulias

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έγινε δεκτός από τον Κάρολο Παπούλια στον οποίο παρέδωσε την έκθεση του προγράμματος ενίσχυσης της διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς.
«Έχετε την απόλυτη στήριξή μου, γιατί πιστεύω απόλυτα ότι χωρίς δημόσια διοίκηση τίποτα δεν πετυχαίνει» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και συμπλήρωσε:
«Είναι μεγάλο έργο. Και απ’ ό,τι σας παρακολουθώ, προσπαθείτε. Και πρέπει να πω ότι έχετε την απόλυτη στήριξή μου, γιατί πιστεύω απόλυτα ότι χωρίς δημόσια διοίκηση τίποτα δεν πετυχαίνει».
Από την πλευρά του, ο υπουργός δήλωσε πως «η δημόσια διοίκηση θέλει τους κανόνες της και, πολλές φορές, αντιμετωπίζουμε μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία και παθογένειες του παλιού πελατειακού κράτους, τις οποίες πρέπει να διορθώσουμε, εάν θέλουμε να είμαστε φερέγγυοι και αξιόπιστοι για να χτίσουμε μια καινούργια διοίκηση».
Εκτίμησε μάλιστα ότι την προσπάθεια αυτή τη στηρίζει «η σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών».
Μετά τη συνάντηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις ενέργειές του ώστε να επιταχυνθεί η πειθαρχική δικαιοσύνη.
Όσον αφορά τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και ειδικότερα στο σκέλος που αφορά τη Δημόσια Διοίκηση, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε κανένα σχόλιο, εκτιμώντας ότι υπάρχουν ακόμη τα χρονικά περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας τον Δεκέμβριο, ώστε από τον Ιανουάριο η χώρα να συνεχίσει με σταθερότητα.