Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Αν βρεθούν οι 180 διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης ψάχνει κόμμα

tsipras-lafazanis
Είναι ξεκάθαρο πως για το ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί κομβικό σημείο.

Το σύνθημα των ευρωεκλογών που είχε εισηγηθεί ο κ. Τζιώτης (επικοινωνιολόγος του κ. Τσίπρα) και που έλεγε πως μία πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ θα έριχνε την κυβέρνηση φαίνεται πως οδήγησε σε αδιέξοδα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Και αυτό γιατί ο πήχης ανέβηκε ψηλά χωρίς να υπάρχει η μετρήσιμη κοινωνική ανταπόκριση (για μία αριστερή κυβέρνηση όπως έλεγαν) αλλά και γιατί από ευρωεκλογές δεν πέφτει μία κυβέρνηση.

Στη συνέχεια η ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ για «κουμπαρά» που συλλέγονται χρήματα για να δωροδοκηθούν οι βουλευτές και άλλες ανυπόστατες λάσπες που έγιναν «γαργάρα» μπροστά στον εισαγγελέα, απέδειξαν πως το κόμμα του κ. Τσίπρα χρησιμοποιεί κάθε τέχνασμα προκειμένου να κρατηθεί στην επικαιρότητα.

Τα όχι του ΣΥΡΙΖΑ στα νομοσχέδια για ρυθμίσεις ανακούφισης σε ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες επιβάρυναν τις σχέσεις του κόμματος της Κουμουνδούρου με την ελεύθερη αγορά και τα νοικοκυριά που πλήττονται.

Το αποκορύφωμα της επικοινωνιακής και θεσμικής γκάφας που θέλει τον Τσίπρα να βλέπει Σαμαρά αλλά όχι Βενιζέλο, δημιούργησε ακόμη ένα βαρίδι στις σχέσεις του με τους μετριοπαθείς του κόμματός του. Οι οποίοι παράλληλα βλέπουν και συνομιλούν με όλα τα διεθνή οικονομικά λόμπυ ή και την Γιάννα.

Ο κ. Τσίπρας σέρνεται μεταξύ των ήρεμων φωνών που ζητούν συνεννοήσεις όπως Σταθάκη και Μητρόπουλου και των επαναστατικών δρεπανοφόρων όπως Λαφαζάνη που θα ήθελαν να μεταφερθεί ο πολιτικός διάλογος στο πεζοδρόμιο της Βουλής.

Είναι σαφές πως η Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κρίνει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Η διάλυσή του θα είναι αναπόφευκτη, καθώς θα έχει καταρριφθεί όλος ο σχεδιασμός που θα έφερνε εκλογές στη χώρα.

Πολύ περισσότερο δεν θα υπάρχει πια ούτε εκείνη η εκλογική κοινωνική δύναμη που θα επιτρέπει στον κ. Τσίπρα και την ομάδα του να συμπεριφέρεται αλαζονικά και ρεβανσιστικά.

Μετά την άνοιξη η καρέκλα του κ. Τσίπρα θα τρίζει δυνατά και ο νέος ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει θα αναζητά νέο όνομα και σύνθημα. Σίγουρα δεν θα λέει πάλι το αποτυχημένο «Πρώτη φορά αριστερά» γιατί απλά θα έχουν καταλάβει οι Έλληνες ΔΕΝ είναι αριστεροί.

Ο αντικαταστάτης του κ. Τζιώτη θα έχει πολλή δουλειά.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr