Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Πυρετός συσκέψεων στο υπουργείο Οικονομικών



Του Νίκου Ρογκάκου
Νέα εσωτερική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γκίκα Χαρδούβελη και την συμμετοχή των κυρίων Σταϊκούρα και Μαυραγάνη, ώστε να αναδιοργανώθει την επιχειρηματολογία της ελληνικής Κυβέρνησης έναντι των δανειστών, αλλά και να συζητήσουν το θέμα του Δημοσίου.
Γι’ αυτόν τον λόγο στη σύσκεψη μετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με θέμα -σύμφωνα με πληροφορίες- το νέο ενιαίο μισθολόγιο, που είναι και ένα από τα «αγκάθια» της τελευταίας διαπραγμάτευσης με την τριμερή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ANT1, υπήρξε επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον Επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πόουλ Τομσεν και τον προοδεύοντα του EuroWorking Group. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εξερχόμενο από την σύσκεψη τόνισε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου του 2015. 
Η σύσκεψη αυτή ήρθε σε συνέχεια εκείνης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και με θέμα το μισθολόγιο του Δημοσίου.

 antenna.gr