Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ο Τσίπρας ζητάει από τον Παπούλια... πρωτοβουλίες

Alexis-Tsipras-vote

Η εβδομάδα που ξεκινάει τη Δευτέρα φαντάζει ως εξαιρετικά κρίσιμη για τις πολιτικές εξελίξεις, στο περιθώριο των συναντήσεων που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.
Κι αν οι φήμες… οργιάζουν για το ενδεχόμενο να προτείνει ο Πρωθυπουργός επίσπευση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής, αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα θεωρείται περίπου δεδομένο ότι η λέξη “εκλογές” θα βρεθεί στην πρώτη κιόλας φράση του διαλόγου του με τον πρώτο πολίτη της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος τρέφει μεγάλη εκτίμηση για τον Κάρολο Παπούλια, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πιέσει από την πλευρά του, ώστε να δοθεί λύση στο διαγραφόμενο πολιτικό αδιέξοδο, και να επιταχυνθεί η πορεία προς τις πρόωρες εκλογές.
Στον ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται τόσο την πολιτική καταγωγή του Κάρολου Παπούλια από τη Δημοκρατική Παράταξη, όσο και τη μακρά εμπειρία του, στοιχεία που τον καθιστούν απόλυτο γνώστη της δύσκολης πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί στη χώρα, λόγω της διαφαινόμενης δυσαρμονίας Βουλής και εκλογικού σώματος.
Όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, από τις ευρωεκλογές του Μαϊου και το προβάδισμα 4% που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, όλες οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι υπάρχει σε εξέλιξη πολιτική αλλαγή, και η κοινωνία δεν εκφράζεται από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.
Έτσι, μια ηχηρή δημόσια παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια, θα μπορούσε να διαμορφώσει συνθήκες επιτάχυνσης των εξελίξεων.

ysterografa.gr