Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Παπούλιας και Σαμαράς συμφώνησαν πως “η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συναίνεση” - Σαμαράς: Δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα!

samaras
Karolos-Papoulias-Antonis-Samaras
«Είναι ενδιαφέροντα αυτά που έρχονται κι αυτά που πέρασαν κι άφησαν τα ίχνη τους. Η κατάσταση επιβάλλει την ελάχιστη συναίνεση και ομοθυμία», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό στο προεδρικό Μέγαρο.
«Σας άκουσα και πριν και συμφωνώ απολύτως», απάντησε ο κ. Αντώνηης Σαμαράς και πρόσθεσε:
«Ήρθα να σας ενημερώσω για τα εσωτερικά θέματα, τα διεθνή, την οικονομία, την πορεία των διαπραγματεύσεων και τα ταξίδια μου σε Κύπρο και Αίγυπτο. Έχουμε πολλά να πούμε».
Το τετ-α-τετ του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ξεκίνησε μετά την ορκωμοσία του Νίκου Δένδια ως υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Κώστα Σκρέκα ως υπουργού Ανάπτυξης.

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο,, ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα και το αίτημά του για εκλογές.
Ο  κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι προωρες εκλογές, αυτό δηλαδή που απεύχεται ο ελληνικός λαός και φοβούνται οι ξένες αγορές”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε:
«Επανέλαβα πως πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν, γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι Έλληνες βουλευτές υπεύθυνα σκεπτόμενοι θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Κλείνοντας σημειωσε: «Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».