Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και της Υπο-Επιτροπής για τις Εταιρικές Σχέσεις του ΝΑΤΟ

 

Η Βουλή των Ελλήνων σε συνεργασία με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΝΑΤΟ πραγματοποιεί κοινή συνάντηση της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή και της Υπο-Επιτροπής για τις Εταιρικές Σχέσεις του ΝΑΤΟ (Πολιτική Επιτροπή) στην Αθήνα, από 4 έως 6 Νοεμβρίου τ.ε.,  στην αίθουσα  Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής των Ελλήνων.
Στην εν λόγω συνάντηση μετέχουν κοινοβουλευτικοί προερχόμενοι από τις χώρες-μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης ΝΑΤΟ.
Από ελληνικής πλευράς, πέραν του επικεφαλής της αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. ΝΑΤΟ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και μελών της αντιπροσωπείας,  θα παρευρεθούν και θα τοποθετηθούν, ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μειμαράκης,  ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλειος Κικίλιας,  εκπρόσωπος από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής (Υπουργείο Εσωτερικών) κ.‘Άγγελος Συρίγος, επίσης Πανεπιστημιακοί και Εμπειρογνώμονες.
Θα συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε θέματα ασφάλειας, οι  προτεραιότητες  στην εξωτερική πολιτική, η κρίση στην Ουκρανία, η στάση της Ελλάδας σχετικά με το Ιράκ και τη Συρία, το θέμα των προσφύγων, το μεταναστευτικό ζήτημα, οι προκλήσεις ασφάλειας στα Βαλκάνια και στη νότια πτέρυγα του ΝΑΤΟ,  η προοπτική  ανάπτυξης της ενεργειακής αγοράς και η ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Νότιας Μεσογείου.