Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Κλείδωσε» στις Βρυξέλλες η προληπτική γραμμή στήριξης για την Ελλάδα

samaras1
Στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών οι εταίροι άναψαν το« πράσινο φως» για την προληπτική γραμμή στήριξης της Ελλάδας, που θα βοηθήσει την χώρα μας να βγει από το Μνημόνιο.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Αθήνα η προληπτική γραμμή στήριξης θα χρηματοδοτηθεί από κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας , το ύψος των οποίων θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα των stress tests για τις τράπεζες.
Η συμφωνία αναμένεται να επικυρωθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής, που θα διεξαχθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.
Αυτή η γραμμή στήριξης θα έχει ετήσια διάρκεια και θα ενεργοποιείται μόνον αν οι αγορές κλείνουν χωρίς ευθύνη της Ελλάδας, αλλά θα συνοδεύεται από όρους δημοσιονομικούς και διαρθρωτικούς που θα αναφέρονται σε συγκεκριμένα επίπεδα για το ύψος των πλεονασμάτων , αλλά και για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Συνετή έξοδος στην πραγματικότητα»
«Μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα» διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.
Ο Πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά: «Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος, για μία συνετή έξοδο στην κανονικότητα».


υστερογραφα