Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Πράσινη» ανάκαμψη στην Ολλανδία! ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Όρθιος και... επιτέλους Παναθηναϊκός (photos)Με πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πήρε ισοπαλία 1-1 από την Αϊντχόφεν στο «Φίλιπς Στάντιον», δείχνοντας χαρακτήρα και βελτίωση πριν το ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Μέχρι το 43' ο Παναθηναϊκός είχε πετύχει το στόχο του, όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι. Αμύνθηκε αποτελεσματικά, ανταπεξήλθε στα (δύο-τρία) τρίλεπτα πίεσης των Ολλανδών, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο και την επιθετικότητα, αλλά δύσκολα απειλούσαν. Το έκαναν, ουσιαστικά, μόνο με τον Ντεπάι. Σουτ στο 4' που κόντραρε, δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ στο 17' και τελείως άστοχο σουτ στο 31'.
Στο άλλο μισό του γηπέδου, πάντως, οι «πράσινοι» ήταν ακίνδυνοι. Ελάχιστα κράτησαν μπάλα (ιδίως στην αρχή) και όταν το έκανα, δεν μπόρεσαν να φτάσουν απειλητικά στην περιοχή του Πάσφεερ. Είχαν την ατυχία του τραυματισμού και της αναγκαστικής αλλαγής του Ντίνα στο 17' (στη θέση του ο Ατζαγκούν) και ως πρώτο σουτ ένα μακρινό του Πράνιτς στο 32'.
Στην πρώτη αξιόλογη φορά που μπήκαν στην περιοχή των Ολλανδών το πλήρωσαν. Το σουτ του Μπούι (43') κόντραρε και οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση που οδήγησε στο γκολ του Ντεπάι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έδειξε σαφώς περισσότερες επιθετικές βλέψεις. Βγήκε πιο μπροστά, επισκέφτηκε πολλές φορές την περιοχή των Ολλανδών και είχε καλές ευκαιρίες με τους Ατζαγκούν (47', 63'), Πράνιτς (52') και Καρέλη (74'). Ο Αναστασίου, είχε συμβάλει με την είσοδο του διεθνούς επιθετικού στο 60', που τόνωσε την επιθετικότητα των «πράσινων».
Στο ίδιο διάστημα, η Αϊντχόφεν είχε ένα καλό πρώτο 7λεπτο, με την ευκαιρία του Βίλεμς (49') αλλά στη συνέχεια έκανε… μισή ώρα να απειλήσει. Μετά το 75', όταν είχε μπει και ο Πέτριτς και ο Παναθηναϊκός ρίσκαρε, παίζοντας ακόμα πιο επιθετικά, είχε την ευκαιρία του Βίλεμς (77') και δύο σουτ του Ντε Γιονγκ (78', 80').
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς έγινε ακόμα πιο ανοικτό, καθώς και οι δύο ομάδες έψαχναν το γκολ. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε (σωστά) πέναλτι στον Ατζαγκούν, αλλά ο Ζελίνκα το αρνήθηκε, ωστόσο στο 87' ήρθε η ισοφάριση με τον Καρέλη.
Μετά το 1-1 οι «πράσινοι» δεν «κάθισαν», συνέχισαν τις προσπάθειες και για το γκολ της νίκης, το πέτυχαν στο 90'+3' με τον Πέτριτς αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ: Πάσφεερ, Μπρένετ, Βίλεμς, Ρέκικ, Μπρούμα, Χέντριξ (90' Ισιμάτ-Μιρέν), Μάχερ, Γκουαρδάδο, Νάρσινγκ (75' Ριτσμάιερ), Ντεπάι (67' Γιοζεφζούν), Ντε Γιονγκ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Δώνης, Ζέκα, Μπούι, Πράνιτς (60' Καρέλης), Ντίνας (24' Ατζαγκούν), Κλωναρίδης (75' Πέτριτς).