Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς -- Κακοκαιρία Καταιγίδες - βροχές και χιόνια

ΦΩΤΟ από epirusgate 

Προσοχή στις μετακινήσεις αυτή την ώρα συνιστά η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
Σήμερα, Παρασκευή, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Υφεση των φαινομένων προβλέπεται απο τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.
Το Σάββατο τα έντονα φαινομενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βαθμιαία εξασθένιση από το μεσημέρι. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει τοποικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως τα κεντρικά και βόρεια.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες και έντονα τοπικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, θα "χτυπήσει" κυρίως την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Πάτρα, την Αρτα και αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα προς την Άμφισσα, τη Λαμία, το Βόλο, τον Πύργο και την Καλαμάτα. Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Κρήτη κυρίως τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στη βόρεια Ελλάδα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Κατερίνη, την περιοχή της Θεσσαλονίκης, τη Χαλκιδική και αργότερα την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και θα επηρεάσουν τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και αργότερα τη Ρόδο όπου εκεί περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα γυρίσουν στο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και αργότερα θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς.
 Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 εως 20 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που σιγά σιγά θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 20 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 16 βαθμούς κελσίου.
Ξημέρωσε αλλά για λίγο στην Αττική. Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας άρχισε και πάλι να χτυπά και θα μείνει μείνει για το Σαββατοκύριακο. Αστραπές, βροχές, κεραυνοί και ο ουρανός κατάμαυρος από τα απειλητικά σύννεφα...
 Κι αν στη νότια Ελλάδα μπορεί το κρύο να μην είναι τσουχτερό, δεν συμβαίνει το ίδιο και στα βόρεια!
Στη Θεσσαλονίκη η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή. Στους 8 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία 87%, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τη Βέροια, και τις Σέρρες. Στους 7 βαθμούς, με συννεφιά και υγρασία 79%, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο και στους 9 στη Λάρισα. Στους 5 βαθμούς, με βροχή και υγρασία 93% είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη και τη Φλώρινα. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και στο Μιτσικέλι. Δεν είναι βέβαια μόνο οι βροχές και οι καταιγίδες.
Στα βόρεια, έφτασε για τα καλά ο χειμώνας και ήδη στην Ήπειρο και την Καστοριά έχει χιονίσει! Στη Σαμαρίνα το χιόνι έχει φτάσει στα 10 εκατοστά, ενώ το έστρωσε και στην Ιεροπηγή της Καστοριάς!
Το Σαββατοκύριακο ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα βορειανατολικά τμήματα της χώρας, αλλά θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνειας. Χιόνια θα εξακολουθήσουν να πέφτουν στα βόρεια και κεντρικά ορεινά, ακόμη και στον Παρνασσό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο ακόμη και 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν πρόκειται να ξεπεράσει ούτε και τη Δευτέρα τους 18 με 19 βαθμούς.