Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Πελοπίδας Καλλίρης "Οι πόρτες της Π.Ε. Κορινθίας είναι πάντα ανοιχτές προκειμένου να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα ουσιαστικά και όχι κινηματογραφικά για λόγους εντυπώσεων»



Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας κ. Καλλή

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης ερωτώμενος από Δημοσιογράφο σχετικά με το βίντεο του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας κ. Καλλή, το οποίο αναρτήθηκε σε Κορινθιακό ιστότοπο για το Κέντρο Υγείας Νεμέας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Απαντώντας στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νεμέας κ. Καλλή σχετικά με την ανάρτηση video για το Κέντρο Υγείας Νεμέας, αφού τον ευχαριστήσω για την προσπάθειά του δημιουργίας ταινίας μικρού μήκους, της οποίας η μουσική μου θύμισε τα φοιτητικά μου χρόνια,  θα πρέπει να του επισημάνω ότι καλό είναι να βλέπει όχι μόνο το παρόν αλλά και το παρελθόν.
Με την προηγούμενη ιδιότητά μου, ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας στο Νομό Κορινθίας δεν έκλεισε, αντιθέτως υπήρξε αναβάθμιση των  Κέντρων Υγείας Γκούρας, Κιάτου και Ξυλοκάστρου.  Το Κέντρο Υγείας Νεμέας συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο άγονων περιοχών με Νόμο,  με ευεργέτημα οι θέσεις των επικουρικών ιατρών να προκηρύσσονται με 3ετή θητεία και όχι για ένα έτος, όπως ισχύει για περιοχές που δεν είναι άγονες καθώς επίσης και ότι η προϋπηρεσία των επικουρικών ιατρών να υπολογίζεται εις διπλούν σε σχέση με την προϋπηρεσία στα υπόλοιπα νοσοκομεία για την κάλυψη θέσης κλάδου ιατρών ΕΣΥ.  Επίσης τα Κέντρα Υγείας Νεμέας και Λουτρακίου θα αναβαθμιστούν με το νέο ΕΣΠΑ,  μια και είχαν αρκετά προβλήματα και καθυστέρησαν σημαντικά οι μελέτες μετά από γνωστοποίηση από την παρελθούσα Περιφερειακή Αρχή.
Επιπλέον πρέπει να γνωρίζει ότι επί ημερών μου πέρασε από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας νόμος για να καλύπτονται όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες στη δύσκολη εποχή που ζούμε, ας μην το λησμονεί και ας μην κάνει άστοχες αναφορές.
Ο κ. Καλλής θα πρέπει να απευθυνθεί στο Υπουργείο Υγείας και στην Δημοτική Αρχή του Δήμου Νεμέας, έχοντας υπόψη,  ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας θα είναι αρωγός στις προσπάθειες της νέας Δημοτικής Αρχής.
 Θέλω να τονίσω στον κ. Καλλή ότι οι πόρτες της Π.Ε. Κορινθίας είναι πάντα ανοιχτές προκειμένου να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα ουσιαστικά και όχι κινηματογραφικά για λόγους εντυπώσεων».