Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο δρόμος Λαύκας – Καστανιάς – Διάσελου οδηγεί σε άρση επικινδυνότητας για κατοίκους και επισκέπτες

Τις ακριβείς ενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου για την κατασκευή του υπολειπόμενου δρόμου Λαύκας – Καστανιάς – Διάσελου ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας ασκώντας σχετικό κοινοβουλευτικό έλεγχο.
Συγκεκριμένα, ο Χρίστος Δήμας υπογραμμίζει πως ο νέος δρόμος που αποτελεί αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής θα οδηγήσει στην άρση της επικινδυνότητας για τα οχήματα και τους επιβάτες καθώς σήμερα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν την υπάρχουσα επικίνδυνη διαδρομή στη περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχείς στροφές και ολισθηρό οδόστρωμα ιδίως κατά την χειμερινή περίοδο.
Παράλληλα, εκτός από την εξυπηρέτηση των κατοίκων για τις καθημερινές τους μετακινήσεις η κατασκευή του δρόμου αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική αναβάθμιση των γύρω χωριών - με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής - καθώς πρόκειται για έναν τόπο με μοναδική φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία.
Ειδικότερα, στην ερώτηση αναφέρεται:

Προς: - τον κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: Κατασκευή υπολειπόμενου δρόμου Λαύκας – Καστανιάς – Διάσελου Κορινθίας
Η κατασκευή του υπολειπόμενου δρόμου Λαύκας – Καστανιάς – Διάσελου Κορινθίας αποτελεί αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής και αυτό αποτυπώνεται και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που δικαίως ανάγουν το ζήτημα σε ένα από τα κορυφαία της περιοχής. Σημειώνεται ότι η κατασκευή του δρόμου απασχολεί για περίπου τριάντα χρόνια την τοπική κοινωνία και η σημασία της βρίσκεται στο γεγονός ότι εκτός από την εξυπηρέτηση των κατοίκων για τις καθημερινές τους μετακινήσεις αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική αναβάθμιση των γύρω χωριών - με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής - καθώς πρόκειται για έναν τόπο με μοναδική φυσική ομορφιά και πλούσια ιστορία.
Ακόμη πιο σημαντικό ωστόσο είναι το γεγονός ότι ο νέος δρόμος θα οδηγήσει στην άρση της επικινδυνότητας για τα οχήματα και τους επιβάτες καθώς σήμερα είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν την υπάρχουσα επικίνδυνη διαδρομή στη περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται από συνεχείς στροφές και ολισθηρό οδόστρωμα ιδίως κατά την χειμερινή περίοδο. Σημειώνεται δε ότι τη συγκεκριμένη διαδρομή ακολουθούν και πολλά λεωφορεία όπως σχολικά και τουριστικά.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Ποιες οι ενέργειες του Υπουργείου προκειμένου να ολοκληρωθεί άμεσα το υπολειπόμενο μέρος του δρόμου Λαύκας – Καστανιάς – Διάσελου Κορινθίας;
- Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προς αυτή την κατεύθυνση;