Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ντ. Νικολάκου "Λένε ψέματα στους πολίτες είτε από άγνοια είτε από πρόθεση"

Ντ. Νικολάκου "Λένε ψέματα στους πολίτες είτε από άγνοια είτε από πρόθεση"
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με αναφορές για την υποβολή πρότασης από την Περιφέρεια στην πρόσκληση 52 του Επιχειρησιακού Προγράμματος
«Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και ειδικότερα στους άξονες προτεραιότητας 1: «Βελτίωση της παραγωγικότητας με αξιοποίηση ΤΠΕ» και 2: «ΤΠΕ και Βελτίωση Ποιότητας Ζωής» δήλωσε τα εξής: «Για μία ακόμη φορά ο κ. Βουδούρης και η παράταξή του προσπαθούν με δελτία τύπου την επόμενη μέρα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου να συκοφαντήσουν την Περιφερειακή Αρχή και να πουν ψέματα στους πολίτες, είτε από πρόθεση είτε λόγω της άγνοιάς τους, ισχυριζόμενοι ότι δήθεν «κατευθύναμε» 1,5 εκατομμύριο ευρώ προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γόντικας, ισχυριζόμενος με έναν άκρατο λαϊκισμό ότι αποτελεί τον αποκλειστικό υπερασπιστή του δημοσίου συμφέροντος, μας κατηγορεί ότι δήθεν μεθοδευμένα δίνουμε απευθείας και ως δώρο 1,5 εκατομμύριο στην Αναπτυξιακή. 
Αυτά αποτελούν αναμφίβολα ένα μεγάλο ψέμα. Τους καλούμε να διαβάσουν την πρόσκληση και να ενημερωθούν για τα όσα αυτή αναφέρει, εφόσον είναι προφανές ότι τα αγνοούν. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη πρόσκληση 52 της Ψηφιακής Σύγκλισης προβλέπει ως δυνητικό δικαιούχο τις Αναπτυξιακές Εταιρείες ΟΤΑ Β’ Βαθμού που μπορούν αυτόνομα να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, χωρίς καν το θέμα να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Εμείς επιλέξαμε να συζητηθεί το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί θεωρήσαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει επαρκής ενημέρωση και γιατί πιστεύουμε σε μια νέα συλλογικότητα. 
Μέσα από αυτή την πρόσκληση η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να αντλήσει Ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ με σκοπό να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου. Βασικοί στόχοι αυτής της πρότασης είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών μέσα από ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η αύξηση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, μέσα από τη διασύνδεση και ενοποίηση των πληροφοριών, τη δημιουργία υποδομών και ειδικών πλατφορμών για την προώθηση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων και την ενσωμάτωση των τεχνολογιών πληροφορικής στις συναλλαγές μεταξύ δημοσίου τομέα και πολιτών για αύξηση της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
Την υποβολή της πρότασης για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα την κάνει, ως πιστοποιημένος φορέας και ως προβλέπεται από τη σχετική πρόσκληση, η Πελοπόννησος Α.Ε. Η εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και η σχετική απόφασή του, δεν περιλαμβάνει απολύτως κανένα οικονομικό αντικείμενο.
Είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι προσπαθούν, κυνηγώντας φαντάσματα, να αποκρύψουν την αλήθεια από τους πολίτες, για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που θα κάνει την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μια πρότυπη Περιφέρεια Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Ο κ. Βουδούρης, ο οποίος εξαντλεί την παρέμβασή του στα Περιφερειακά Συμβούλια σε θέματα τυπικών διαδικασιών χωρίς να αναφέρεται καθόλου στα προβλήματα των Πελοποννησίων πολιτών, καλό θα ήταν να σταματήσει να βλέπει την Πελοπόννησο από μακριά, με την ασυλία και τις υπερβολικές αποδοχές της βουλευτικής του καρέκλας. Είναι καλύτερα να σιωπά.
Η Περιφερειακή αρχή θα συνεχίσει, μιλώντας ξεκάθαρα στους πολίτες , να αποκαθιστά την αλήθεια σε όσους σκόπιμα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια.»