Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

"Ρουκέτα" Σταύρου Ψυχάρη για Μεγάλο Συνασπισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Stavros-Psiharis

Ακόμη και την εποχή, προ της μεγάλης κρίσης, που τα συστημικά ΜΜΕ δεν είχαν χρόνο να… επενδύουν στην ποιότητα, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ξεχώριζε ως ο περισσότερο παρεμβατικός από κάθε άλλον πυλώνας εξουσίας στον χώρο του Τύπου.
Ο θάνατος του Χρήστου Λαμπράκη επέφερε τις αναμενόμενες “ρωγμές” στη συγκεκριμένη εικόνα, ακόμη και σήμερα ωστόσο, ο ΔΟΛ διατηρεί την ευχέρεια να ελίσσεται και να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα, όπως έχει φανεί από τη θεματογραφία του “Βήματος της Κυριακής” και την αρθρογραφία του Σταύρου Ψυχάρη, που εξαιρετικά νωρίς αγκάλιασε με στρατηγική ρεαλισμού απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, και όχι… δαιμονοποίησης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Σήμερα, με κύριο άρθρο του στην πρώτη σελίδα του “Βήματος της Κυριακής”, ο Σταύρος Ψυχάρης καλεί τα δυο κόμματα εξουσίας, Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, να επιδείξουν ρεαλισμό ενόψει των δύσκολων εξελίξεων που έρχονται, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκατοικήσουν στην εξουσία, στο πλαίσιο μιας κυβέρνησης Μεγάλου Συνασπισμού.
“Ας προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών. Και επειδή αόρατες δυνάμεις μπορούν ακόμη και να επιβάλουν το σενάριο του Μεγάλου Συνασπισμού, συνιστάται το… κρείττον σιγάν”, σημειώνει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στο σημερινό “Βήμα της Κυριακής” ο Σταύρος Ψυχάρης.

ysterografa.gr