Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Η νίκη της... εξαετίας για τον Αστέρα στο Ηράκλειο ΟΦΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-3


Οι Αρκάδες άφησαν πίσω τους την ήττα από την Τότεναμ και πέρασαν από το Ηράκλειο όπου επικράτησαν 3-2 του ΟΦΗ στο «Θ. Βαρδινογιάννης», παίρνοντας την πρώτη τους νίκη στην έδρα του αντιπάλου τους από τη σεζόν 2007-08. 
 O ΟΦΗ με τις… δάφνες της νίκης επί του Παναθηναϊκού την προηγούμενη αγωνιστική, θέλησε να επιβάλλει από την αρχή το ρυθμό του στο ματς. Ο Αστέρας Τρίπολης δεν του το επέτρεψε και μόλις στο 9' ο Γιαννιώτας κέρδισε πέναλτι από τον Μιλιάζες και ένα λεπτό αργότερα ο Ουσέρο άνοιξε το σκορ.
Οι Κρητικοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ο Πετρόπουλος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 14’ όταν από την καρδιά της περιοχής δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε. Στο 19’ ο Αστέρας έφτασε μία ανάσα από το 0-2. Ο Λόρια έκανε λάθος έξοδο και ο Tσοκάνης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα προς την εστία, όμως ο Αντελέγιε έσωσε τον ΟΦΗ πάνω στη γραμμή. Στην εξέλιξη της φάσης ο τερματοφύλακας των Κρητικών διόρθωσε το λάθος του αφού έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Ρόλε.
Οι Κρητικοί δεν βρήκαν τρόπο να απειλήσουν της εστία του Κοσίσκι μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ενώ ο Αστέρας ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις που επιχείρησε. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους υπήρξε ένταση μεταξύ των παικτών με πρωταγωνιστές τους Μιλιάζες και Γιαννιώτα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στην πρώτη τους προσπάθεια έφτασαν στην ισοφάριση, με την υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες στο 53'. Πάνω όμως που ο ΟΦΗ πίεζε για να πάει... κεφάλι στο σκορ, ήρθε ο Μάσα για να κάνει το 2-1 για τους φιλοξενούμενους (58'). Η εξέλιξη αυτή “πάγωσε” τους Κρητικούς, που έκαναν πολλά λάθη, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα δέχθηκαν και τρίτο γκολ, με τον Τσουκάνη.
Οι Αρκάδες αμύνθηκαν σωστά στη συνέχεια, έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 87' με τον Λόρια να νικά τον Μάσα στο τετ-α-τετ, αλλά στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μερεμπασβίλι μείωσε σε 2-3. Τελικά, ο Αστέρας κράτησε την πρωτοπορία του στο σκορ και έφυγε από την Κρήτη με το “τρίποντο”.


ΟΦΗ (Γκατούζο): Λόρια, Στάθης, Τριποτσέρης, Αντελέγε, Μιγιάζες, Φερνάντες, Μακρής, Ραζάκ (Απόνιο 72'), Μερεμπασβίλι, Τζορτζ, Πετρόπουλος (Σίσιτς 63').
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Μουνάφο, Μάσα, Ουσέρο (Κυριακόπουλος 46'), Μπαράλες, Ρόλε (Μπακασέτας 81'), Γιαννιώτας (Φερνάντες 63').