Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Και τώρα το ελληνικό Clasico! Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (19.30) - Η σημερινή 8η αγωνιστικη στη Σούπερ Λιγκ

Και τώρα το ελληνικό Clasico! Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (19.30)
 Το πραγματικό Clasico, Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, προσέφερε συγκινήσεις και πλούσιο θέαμα και τώρα ήρθε η σειρά για το ντέρμπι "αιωνίων" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν για 56η φορά σε ματς πρωταθλήματος με γηπεδούχους τους "ερυθρόλευκους".
Στις 19.30 στο Γ. Καραϊσκάκης θα διεξαχθεί το μεγαλύτερο ελληνικό ντέρμπι. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν χιλιάδες λόγους να θέλουν τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς. Οι "ερυθρόλευκοι" ψάχνουν ρεβάνς για το περυσινό 0-3 ενώ θέλουν να παραμείνουν σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.
Οι "πράσινοι" έχουν το ρόλο του αουτσάιντερ αλλά και πέρυσι ήταν ακριβώς στην ίδια φάση. Ο χαρακτήρας τέτοιων αγώνων τους επιτρέπει να αισιοδοξούν ότι μπορούν να φύγουν και πάλι με το διπλό.
Η παράδοση δείχνει Ολυμπιακό αφού στα 55 προηγούμενα ματς, έχει κερδίσει τα 24 έναντι 12 του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" πάντως δεν έχουν ηττηθεί στις 3 τελευταίες επισκέψεις τους στο Γ. Καραϊσκάκης.


Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού
Στα αγωνιστικά, ο Μίτσελ αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα που έπαιξε με τη Γιουβέντους με μοναδική αλλαγή την παρουσία του Αφελάϊ αντί του Εντινγκά.
Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Τσόρι, Κασάμι, Αφελάι, Μήτρογλου.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από την ισοπαλία με την Αϊντχόφεν και έχει ανεβασμένη ψυχολογία. Το περυσινό 0-3 θα αποτελέσει οδηγό για την ομάδα του Αναστασίου ο οποίος πήρε μαζί του και τον Μέντες αν και δεν είναι 100% έτοιμος.
Στην ενδεκάδα ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και φαίνεται ότι έχει αρκετές διαφορετικές επιλογές.
Το πιθανότερο σχήμα είναι: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Λαγός, Ζέκα, Δώνης, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Καρέλης.
Το ματς θα ξεκινήσει στις 19.30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την NOVA  Ωστόσο νωρίτερα δειξάγονται ενδιαφέροντα ματς:  ΠΑΟΚ-Βέροια, Κέρκυρα-Πλατανιάς, Παναιτωλικός-Πανθρακικός (17:15). Στο ματς που άνοιξε την αυλαία στο πρόγραμμα της Κυριακής, ο Αστέρας έφυγε νικητής από το Ηρακλειο απέναντι στον ΟΦΗ με σκορ 2 - 3
Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA)

Σάββατο 25 Οκτωβρίου

ΠΑΣ Γιάννινα-Καλλονή 0-0
Λεβαδειακός-Πανιώνιος 1-0
Ατρόμητος-Εργοτέλης 1-1

Κυριακή 26 Οκτωβρίου
 ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 2-3
17:15 ΠΑΟΚ-Βέροια
17:15 Κέρκυρα-Πλατανιάς
17:15 Παναιτωλικός-Πανθρακικός
19:30 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου
19:30 Ξάνθη-Νίκη Βόλου