Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

MAΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΚΟΥΛΗ: ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Κορινθίας κ. Μαριλένα Σούκουλη μας απέστειλε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:



"Όσο αφορά επιστολή που κυκλοφόρησε  στα ΜΜΕ του Νομού μας και αφορούσε ονομαστικά την τοποθέτηση μου στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο της 15ης Σεπτεμβρίου οφείλω να παρατηρησω και να επισημάνω τα εξης :
1)      Ο κ. Παπαγγελόπουλος οφείλει να γνωρίζει ότι για τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες δεν προβλέπεται Γραφείο Τύπου εκτός αν ο ίδιος επιφυλάσσει για τον εαυτό του προνόμια που δεν του αναλογούν και δεν προβλέπονται από τον «Καλλικράτη».

Ξεπερνώντας τον τίτλο «Γραφείο Τύπου», απαντώ απευθείας στον κ. Παπαγγελόπουλο.

2)      Η συζήτηση για την αύξηση του προϋπολογισμού κατά 20.000 ευρώ του κονδυλίου των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Π.Ε. Κορινθίας και ανάλογη αύξηση στα κονδύλια πολιτιστικών και δημοσίων σχέσεων της Π.Ε. Αργολίδας πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου. Τοποθετήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, έγιναν τόσο από μένα, όσο και από τον συνάδελφο κ. Αλευρά. Ο κ. Παπαγγελόπουλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ήταν παρών, όφειλε να απαντήσει και δεν απάντησε.

Και ,

3)      Παρά τους αριθμητικούς ακροβατισμούς και τις ανόμοιες συγκρίσεις που γίνονται στην καθυστερημένη τοποθέτησή του, ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν απαντά στο ουσιώδες που θίξαμε: Το κονδύλι του προϋπολογισμού για πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως προβλεπόταν στον προϋπολογισμό του έτους 2014 που και ο ίδιος υπερψήφισε, εξαντλήθηκε επί ημερών του και στα μέσα σχεδόν της οικονομικής χρονιάς, με αποτέλεσμα να απαιτείται περαιτέρω αύξησή του.  Αυτό ακριβώς σημαίνει κακός προγραμματισμός και επιλογές προσαρμοσμένες στις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου.

Με τιμή
Μαριλένα Σούκουλη
Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Κορινθίας
Γραμματέας Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου"