Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΣΟΚ: Αλαλούμ οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος

pasok
Το ΠΑΣΟΚ σε σχόλιό του επισημαίνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται πολλές και διαφορετικές απόψεις σχετικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους. “Στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ένα απόλυτο αλαλούμ. Κάποιοι το παίζουν «ρεαλιστές» και κάποιοι «επαναστάτες»”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα κάνει πέρα  τα περί σεισάχθειας και  της μονομερούς διαγραφής του χρέους και εισηγείται να εφαρμοστεί αυτό που ήδη εφαρμόζεται από το 2012, όταν έγινε το πιο εντυπωσιακό κούρεμα σε παγκόσμιο επίπεδο  και η ριζική αναδιάρθρωση του χρέους!!
Διότι προφανώς η μακρά περίοδος χάριτος και η εντυπωσιακή επιμήκυνση της μέσης διαρκείας του χρέους στα 16.5 χρόνια (2.5 φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο) είναι αυτό που ονομάζει ο κ. Δραγασάκης «απόσυρση χρέους».
Μήνες τώρα μιλάμε για παραμετρικές αλλαγές και για επιμήκυνση, όπως και για περαιτέρω μείωση επιτοκίων. Όλα αυτά είναι σημαντική  μείωση του χρέους  Και αυτό θα γίνει.

Από την άλλη πλευρά οι κκ. Λαφαζάνης και Κατρούγκαλος συνεχίζουν να μιλούν για μονομερή κατάργηση των μνημονίων και κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Στο ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί ένα απόλυτο αλαλούμ. Κάποιοι το παίζουν «ρεαλιστές» και κάποιοι «επαναστάτες».
Όλοι μαζί όμως κοροϊδεύουν και υποτιμούν, ασύστολα τον ελληνικό λαό βάζοντας σε κίνδυνο όλα αυτά που έχουν επιτευχθεί, μετά από μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
Ας σταματήσει πια τα πυροτεχνήματα και τους αυτοσχεδιασμούς ο ΣΥΡΙΖΑ και ας έρθει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης για να μάθει έστω τι συμβαίνει με το χρέος.
Ο σεβασμός στις θυσίες του ελληνικού λαού είναι το ελάχιστο που πρέπει να επιδείξει η φιλόδοξη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».