Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ομιλία Χρίστου Δήμα στο Ίδρυμα Adenauer - «Ελλάδα: μια μεσοπρόθεσμη επισκόπηση»

Εμφάνιση Dimas_3.JPG 
Στο ίδρυμα Konrad Adenauer στην Αθήνα παρουσία Γερμανών βουλευτών μίλησε την Παρασκευή (19.09.2014) ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας
Στην ομιλία του με τίτλο «Ελλάδα: μια μεσοπρόθεσμη επισκόπηση» ο κ. Δήμας εστίασε στην σημαντική πρόοδο που έχει επιτύχει η ελληνική οικονομία τη τελευταία διετία. Με αιχμή το πρωτογενές πλεόνασμα και την εξισορρόπηση των δημοσιονομικών της, η οικονομία της χώρας σήμερα εμφανίζεται πολύ πιο ανταγωνιστική από το παρελθόν ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. στάθηκε και στις σημαντικές βελτιώσεις που σημειώνουν όλοι οι δείκτες με κυριότερο εκείνον της ίδρυσης νέας επιχείρησης όπου στο σχετικό πίνακα του ΟΑΣΑ η Ελλάδα φέτος βρίσκεται στη θέση 36 από τη θέση 147 το 2013.

Παράλληλα, ο κ. Δήμας υπογράμμισε πως οι μεγάλες απειλές αυτή τη στιγμή για την ανάκαμψη της χώρας είναι τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας -ειδικά των νέων- καθώς και το ύψος του χρέους που αγγίζει το 175% του ΑΕΠ ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί εκτεταμένα στις ελλείψεις και τις αδυναμίες της Ε.Ε. να προασπίσει το νόμισμά της και τα κράτη μέλη της από την οικονομική κρίση.

Ο Χρίστος Δήμας υπογράμμισε στους Γερμανούς συναδέλφους του, πως θα πρέπει και η Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην Ελλάδα και ειδικότερα την εφαρμογή της συμφωνίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Νοεμβρίου του 2012 για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. «Αυτό είναι κρίσιμο όχι μόνο ως ένδειξη επιβράβευσης της Ελλάδας για την επίτευξη των μεταρρυθμίσεων αλλά ως μέσο ενίσχυσης και ώθησης της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας» σημείωσε ο κ. Δήμας.