Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ρόμνεϊ υποψήφιος Πρόεδρος το 2016, αν δεν κατέβει ο Μπους

Mitt-Ann-Romney

Twitter@EmOikonomidis
Μετά από οκτώ διακυβέρνησης των Δημοκρατικών, και στον απόηχο της συλλογικής απογοήτευσης για την αδυναμία του Μπαράκ Ομπάμα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της μεγάλης αλλαγής που είχε ανάγκη η ανθρωπότητα, και όχι μονάχα οι ΗΠΑ, οι προεδρικές εκλογές του 2016 θα αποτελούν εκ των πραγμάτων τη μεγάλη ευκαιρία των Ρεπουμπλικανών να επιστρέψουν στον Λευκό Οίκο.
Το κόμμα που συνδέθηκε με την εποχή του τρόμου, τον οποίο σκόρπισε στον πλανήτη η οκταετής διακυβέρνηση Μπους και… γερακιών, αλλά και στη συνέχεια με τους ακραίους, επικίνδυνους “επαρχιώτες” του Tea Party, θα ξεκινήσει από την αφετηρία του 47%-48%.
Αν μάλιστα βρει απέναντί του τη Χίλαρι Κλίντον, την οποία οι μετριοπαθείς και φιλελεύθεροι Δημοκρατικοί… λατρεύουν να πληγώνουν, το πιθανότερο είναι ότι το γηραιότερο κόμμα των ΗΠΑ θα καταφέρει να ξαναπάρει τα κλειδιά του Οβάλ Γραφείου, ειδικά στην περίπτωση που ο δικός του υποψήφιος “λέει κάτι”, σε συγκεκριμένα κοινωνικά ρεύματα.
Το τελευταίο διάστημα, το… μεγάλο μυστικό στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών αφορά μια τρίτη υποψηφιότητα του Μιτ Ρόμνεϊ, που θα είναι και η θετικά φαρμακερή, καθώς ο ζάμπλουτος επιχειρηματίας, Μορμόνος και άλλοτε Κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, φαντάζει ήδη ως ο πλέον ελκυστικός Ρεπουμπλικανός.
Γι’ αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι η… υποψήφια Πρώτη Κυρία, Αν Ρόμνεϊ άφησε για πρώτη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο μιας νέας υποψηφιότητας του Μιτ Ρόμνεϊ. “Θα δούμε. Αν δεν κατέβει ο Τζεμπ Μπους”, ήταν η αφοπλιστικά ειλικρινής παραδοχή της συζύγου του Μιτ Ρόμνεϊ.
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον από την πλευρά των Δημοκρατικών, θα απαιτήσει μια “βαριά” υποψηφιότητα από την πλευρά του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Ο Τζεμπ είναι ο… καλύτερος των Μπους, υπό την έννοια ότι χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης από τον πατέρα και τον αδελφό του που έγιναν Πρόεδροι των ΗΠΑ, για συνολικά 12 χρόνια.
Εκείνος, ήταν Κυβερνήτης της Φλόριντα, της Πολιτείας των… περίεργων εκλογών του 2000, τότε που ο Αλ Γκορ δεν έγινε ποτέ Πρόεδτος των ΗΠΑ, παρόλο που επικράτησε του Τζορτζ Μπους του νεώτερου στη λαϊκή ψήφο.
Ίσως όμως η πόλωση που θα συνεπάγεται μια ακόμη ιστορική αναμέτρηση των οικογενειών Κλίντον και Μπους να λειτουργήσει αποπροσανατολιστικά, κάτι που… υποψιάζεται η Αν Ρόμνεϊ. Και αρχίζει να βλέπει την ελπίδα για την ίδια και τον σύζυγό της να γεννιέται από το πουθενά.