Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΠΑΟΚ, διέλυσε με 6-1 την Ντιναμό Μινσκ

Υπερηχητικός αετός! Εξάσφαιρος ΠΑΟΚ, διέλυσε Ντιναμό και ρεκόρ 

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας του στην Ευρώπη πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 6-1 της Ντιναμο Μινσκ και μπήκε με ιδανικό τρόπο στους ομίλους του Europa League
Ο ΠΑΟΚ μπήκε καταπληκτικά στο παιχνίδι και γρήγορα τελείωσε οποιαδήποτε κουβέντα για το ποια ομάδα θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Νίκολιτς να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Αθανασιάδης που εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Μπαγκουρά για το 2-0 στο 11΄, ενώ στο 16΄ πήρε την κεφαλιά από την σέντρα του Ρατς για να κάνει το 3-0. Δύο λεπτά αργότερα παρά λίγο ο διεθνής επιθετικός να κάνει χατ τρικ, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από κοντά κόντραρε στους αμυντικούς.

Τελικά τα κατάφερε στο 28΄ όταν από το γύρισμα του Ρατς ο τερματοφύλακας της Ντιναμό έχασε τη μπάλα από τα χέρια του και ο Αθανασιάδης απο κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας χατ τρικ σε 17 λεπτά και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που πετυχαίνει τρια γκολ σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μάλιστα αυτό είναι το δεύτερο γρηγορότερο χατ τρικ σε φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ μετά από αυτό του Τζέραρντ σε παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Νάπολι το 2010.
Το σκορ θα μπορούσε να πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις πριν το ημίχρονο, ωστόσο ο Σαλπιγγίδης με κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Δημήρης Παπαδόπουλος έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του “δικεφάλου του βορρά” και χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να σκοράρει και να κάνει το 5-0 μετά από σέντρα του Σκόνδρα στο 50ο λεπτό.

Οι Λευκορώσοι έκαναν την πρώτη τους τελική στο 52΄με τον Γλύκο να επεμβαίνει εντυπωσιακά στο σουτ του Νίκολιτς, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για αυτούς όταν στο 63΄ ο Σίμοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Αναστασιάδη έριξαν στροφές και έδωσαν το δικαίωμα στην Ντιναμό Μινσκ να πετύχει το γκολ της τιμής με τον Νίκολιτς στο 80ο λεπτό.

Στο 90΄ο Τζανδάρης, μετά από εξαιρετική πάσα του Σαλπιγγίδη, διαμόρφωσε το τελικό 6-1 ισοφαρίζοντας την μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Κατσικάς, Βίτορ, Ρατς (72' Σπυρόπουλος), Κάτσε, Τζανδάρης, Τζιόλης, Μακ (50' Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης (68' Γκολάσα)
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΙΝΣΚ: Γκούτορ, Πολίτεβιτς, Κάρποβιτς, Μπανγκουρά, Βερετίλο, Βορόνκοφ (57' Φιγκερέδο), Σίμοβιτς, Νίκολιτς, Ουντότζι (86' Ρασάντκιν), Στάσεβιτς, Τζετζέ (33' Αντάμοβιτς)