Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Με το δεύτερο άλμα στον τελικό του μήκους ο Τσάτουμας

tsatoumas

Δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να «τσεκάρει» τη συμμετοχή του στον τελικό του μήκους ο Λούης Τσάτουμας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.
Ο Μεσσήνιος άλτης με 8.19μ στην δεύτερη προσπάθεια έκλεισε θέση για τον τελικό αγώνα της Κυριακής (17/8), όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο.
Ο Μεσσήνιος άλτης με 8.19μ στην δεύτερη προσπάθεια έκλεισε θέση για τον τελικό αγώνα της Κυριακής (17/8), όπου θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Το πρώτο άλμα μετρήθηκε στα 7.94μ, με τον Τσάτουμα να σημειώνει την κορυφαία επίδοση του προκριματικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις τέσσερις κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 8μ, που είναι και το όριο, με τον Ισπανό Εουσέμπιο Κάθερες να ακολουθεί στα 8.05μ, τον Βρετανό Γκρεγκ Ράδερφορντ στα 8.03μ όλοι από το Β’ Γκρουπ και τον Γερμανό Κρίστιαν Ρέιφ στα 8.02μ από το Α΄ γκρουπ.
ADVERTISEMENT
Στο Α’ γκρουπ αγωνίστηκαν και οι Γιώργος Τσάκωνας και  Νικόλαος Ξενικάκης, με καλύτερα άλματα στα 7.64μ και 7.12μ που τους έδωσαν την 19η και 27η θέση αντίστοιχα στη γενική κατάταξη.
Εκτός τελικού έμεινε ο κάτοχος του τίτλου Γερμανός Σεμπάστιαν Μπάγερ, ο οποίος έμεινε στα 7.56μ και στην 23η θέση, ο Ρώσος Αλεξάντρ Μένκοφ ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό (7.78μ.), αλλά και ο Γάλλος Σαλίμ Σντιρί (7.74μ).