Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Ρένα Δούρου: Ένα νέο… βιβλίο για την Περιφέρεια με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον!

dourou 

Από το κλειστό Γυμναστήριο Δροσόπουλης Άνω Λιοσίων, ξεκίνησε η θητεία της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Η νέα Περιφερειάρχης έκανε λόγο για μία νέα αρχή για την Περιφέρεια με επίκεντρο τους πολίτες και το περιβάλλον.
Κατά την ομιλία της στην τελετή ορκωμοσίας των αιρετών της Περιφέρειας Αττικής, στο κλειστό Γυμναστήριο Δροσόπουλης Άνω Λιοσίων, η νέα Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε για να γράψουμε, όχι απλά ένα νέο κεφάλαιο. Αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια. Ένα βιβλίο με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον».
Η ίδια συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι οι πολίτες «θα έχουν, από δω και στο εξής, τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, για να γίνει η Αττική χώρος αντάξιος της μακράς της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσής της, χώρος ευημερίας και ανάπτυξης».
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, που ορκίζεται σήμερα, μπορεί και οφείλει να λειτουργήσει ως εργαλείο ανάπτυξης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης», τόνισε η Ρ. Δούρου.
«Ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας», παρατήρησε, κλείνοντας την ομιλία της η Περιφερειάρχης Αττικής.