Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Στο Παρίσι η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας! Η Λαγκάρντ είπε «ναι» στο αίτημα του Σαμαρά

troika3
 Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή του MEGA στην Ουάσινγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, στο Παρίσι και όχι στην Αθήνα θα διεξαχθεί η επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
Η εξέλιξη αυτή προέκυψε ύστερα από αποδοχή του αιτήματος του Αντώνη Σαμαρά από την Κριστίν Λαγκάρντ.
Αξιωματούχος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν σε γαλλικό έδαφος στις 3,4 και 5 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή των εκπροσώπων των δανειστών και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Στόχος είπε είναι η αποδραματικοποίηση της αξιολόγησης και η συζήτηση με ηρεμία και ψυχραιμία των ζητημάτων που θεωρούνται κλειδιά ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, έγινε δεκτό το επιχείρημα του Αντώνη Σαμαρά ότι η έλευση των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα επηρεάζει αρνητικά το κλίμα στην οικονομία και στην κοινή γνώμη αλλά και ότι το ξεκίνημα της αξιολόγησης στο εξωτερικό θα επιταχύνει την ολοκλήρωσή της.
Στην γαλλική πρωτεύουσα αναμένεται να μεταβούν τον Σεπτέμβρη, οι υπουργοί Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, και Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας αλλά και ο κ. Παπασταύρου.
Δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση του πρωθυπουργού με την Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι τον Αύγουστο, όμως καταβάλλονται προσπάθειες για να γίνει.