Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Θράσος; Συγκέντρωση στη Ξάνθη από την "Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης" για τη Γάζα

Εντύπωση προκαλεί η ενέργεια της αυτοαποκαλούμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» να οργανώσει την ερχόμενη Παρασκευή πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, για να καταγγείλει τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα
Είναι μάλλον η πρώτη φορά που η Επιτροπή προχωρεί σε μια τέτοια συγκέντρωση σε ανοιχτό δημόσιο χώρο, απευθυνόμενη αποκλειστικά σε μειονοτικούς. 
Το ερώτημα είναι γιατί η Επιτροπή πήρε την απόφαση γι' αυτή την ξεχωριστή συγκέντρωση και τι επιδιώκει, όταν υπάρχουν πρωτοβουλίες για τέτοιες κινητοποιήσεις στην περιοχή από φορείς και κόμματα. Το γεγονός, επίσης, ότι ο ίδιος ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή έσπευσε να αναρτήσει την ανακοίνωση της Συμβουλευτικής Επιτροπής στη σελίδα του στο Διαδίκτυο έχει, αν μη τι άλλο, τη σημασία του...(Πηγή: εφημερίδα Έθνος)

Αγαπητοί φίλοι. Η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης συγκεντρωθείσα σήμερα, αποφάσισε συγκέντρωση στον πύργο-ρολόι της Ξάνθης στις 14:30 της επόμενης Παρασκευής και διαμαρτυρία για τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά της ανθρωπότητας. Ακολούθως θα γίνει πορεία. Η απόφαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής θα ανακοινωθεί στην κοινή γνώμη. Με το καλό.

Aχμέτ Μέτε

Twitter 21/7/2014

Σχ : Και αμέσως έκανε αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής ο Τούρκος πρόξενος Σενέρ. Για να καταλάβουν όλοι ότι η διαμαρτυρία αυτή έχει τις ευλογίες της ¨μητέρας πατρίδας¨
(Πηγή: tourkikanea.gr)

Τέλος ο καταγόμενος από τη Θράκη, Τούρκςο υπουργός Υγείας Μ. Μουεζίνογλου, που πόζαρε πρόσφατα δίπλα σε σημαίες της «Αυτόνομης Κυβέρνησης Δυτικής Θράκης», έρχεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γ. Ορφανό και τον δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και θα επισκεφθεί το σπίτι του Ατατούρκ. Σημειωτέον ότι ο Τούρκος υπουργός περιόδευσε χθες σε οθωμανικά μνημεία της Μακεδονίας, ενώ πέρασε και από το Μουσείο της Βεργίνας...(Πηγή: εφημερίδα Έθνος)

Διαβάστε και τα παρακάτω πρόσφατα άρθρα μας σχετικά: