Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου για την διαθεσιμότητα

samben
Έκτακτη συνάντηση είχαν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο με βασικό θέμα συζήτησης την διαφωνία μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ανδρέα Λοβέρδου για την διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
Παράλληλα, οι δύο άντρες συζήτησαν και θέματα γενικότερα που αφορούν την πορεία της κυβέρνησης.
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε στις 20:00 με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις.
Αμέσως μετά έκανε δήλωση η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία έκανε λόγο για συμφωνία του Πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την κα. Βούλτεψη αποφασίστηκε η άμεση προκήρυξη 600 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ.
Συγκεκριμένα, όπως υπογραμμίζει, σχετικά με το ειδικότερο θέμα των διαθεσιμοτήτων των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, αποφασίστηκε ότι “προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ. Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία – κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα”.
“Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη” τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Η κυρία Βούλτεψη σημειώνει στη δήλωσή της ότι οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συζήτησαν τις διεθνείς επισκέψεις και επαφές που θα έχουν την εβδομάδα που ξεκινά αύριο αλλά και ζητήματα που άπτονται του συντονισμού της νέας κυβέρνησης.
“Κατά τη συζήτησή τους αντάλλαξαν απόψεις ενόψει των αφίξεων στη χώρα μας ξένων ηγετών, των επισκέψεων στο εξωτερικό που θα πραγματοποιήσουν οι ίδιοι στο προσεχές διάστημα και των συνεδριάσεων των ευρωπαϊκών οργάνων ενόψει της λήξης της Ελληνικής Προεδρίας. Συζητήθηκε επίσης και το πλαίσιο των επαφών με τους θεσμικούς εταίρους, καθώς και οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία” προσθέτει.

ysterografa.gr