Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ιαπωνία - Κολομβία 1-4: «Δώρο» πρόκρισης στην Ελλάδα


Η Κολομβία των πολλών αλλαγών αν και αδιάφορη  έπαιξε για την ιστορία της έκανε το 3Χ3 και με επιβλητική εμφάνιση διέλυσε την Ιαπωνία 4-1  και τώρα περιμένει την Ουρουγουάη στη νοκ άουτ φάση των «16» του Mundial.
Προσπάθησε να παίξει με την μπάλα και να μην περιμένει, την ώρα που η Ιαπωνία ναι μεν έδειχνε κάπως σαστισμένη, αλλά εν συνεχεία και μετά το 8' ανέβασε στροφές. Και εκεί που οι Ασιάτες φαίνονταν να ελέγχουν το ματς, ήρθε η κόντρα της Κολομβίας και το πέναλτι του Κόνο στον Ράμος να αλλάξει τα δεδομένα. Ο Κουαδράδο δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 17' ευστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στους «καφετέρος».
Η Ιαπωνία έψαξε την απάντηση και στο 24' έφθασε μία ανάσα, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Οσπίνα που έπεσε στη γωνία του και έδιωξε το σουτ του Καγκάβα. Στο 33' ήταν η σειρά του Χόντα με φάουλ να απειλήσει τους Λατινοαμερικάνους με το 1-0 να παραμένει…
Το 1-0 παρέμενε και κόντρα στη ροή του ματς η Κολομβία άγγιξε το 2-0 με τον Τζάκσον Μαρτίνες να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Και αφού δεν έγινε το 2-0 σ' αυτή τη φάση, ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οκαζάκι με κεφαλιά να κάνει το 1-1 για τους Ασιάτες. Επί της ουσίας αποδιδόταν δικαιοσύνη, μιας και οι Ιάπωνες ήταν εμφανώς καλύτεροι.
Με δεδομένη, λοιπόν, την ισοφάριση, οι Ασιάτες έψαχναν στο β' ημίχρονο το γκολ της νίκης κόντρα στους Κολομβιανούς, οι οποίοι με την έναρξη του β' ημιχρόνου έδειχναν άλλο πρόσωπο… Η είσοδος των Ροντρίγκες, Καρμπονέρο αντί των Κουαδράδο, Κιντέρο έδωσαν άλλη ώθηση στην ομάδα του Πέκερμαν που μπήκε με διάθεση να δώσει το δικό της ρυθμό στο ματς. Και εν τέλει οι «καφετέρος» ανταμείφθηκαν με τον Τζάκσον Μαρτίνες στο 55' που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση και δεν είχε πρόβλημα για να σκοράρει.
Η Ιαπωνία, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, τα έπαιζε πλέον όλα για όλα… Και σε δυο περιπτώσεις άγγιξε το 2-2 με φάουλ του Χόντα (64') και προβολή του Οκούμπο (65').
Και από τη στιγμή που δεν ήρθε το 2ο γκολ στο διάστημα αυτό, εν συνεχεία η Κολομβία κράτησε με άνεση το 2-1 κόντρα στους Ασιάτες που έδειχναν κουρασμένοι. Και σαν να μην έφθανε αυτό για τους Ιάπωνες, ήρθε η κόντρα επίθεση του 82' για την Κολομβία με τον Τζάκσον Μαρτίνες να γράφει το 3-1 που δεν έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς. Και αυτό γιατί ήρθε στο 90' ο Ροντρίγκες να κάνει το 4-1 υπέρ της Κολομβίας που απέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο πως ήταν η καλύτερη ομάδα του ομίλου.

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι (69' Κακιτάνι), Καγκάβα (85' Κιγιοτάκε), Οκούμπο, Αογιάμα (62' Γιαμαγκούτσι), Κόνο, Χασέμπε, Γιοσίντα.
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα (84' Μοντραγκόν), Αρίας, Αρμέρο, Κουαδράδο (46' Καρμπονέρο), Γκουαρίν, Μεχία, Μπαλάντα, Ράμος, Κιντέρο (46' Τζ. Ροντρίγκες), Μαρτίνες, Βαλδές.