Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Στο Κατάκολο ο Αντώνης Σαμαράς- Ξεκινούν τα εργα στο λιμάνι 20 εκ. ευρώ την ερχόμενη εβδομάδα - Oι έρευνες και η εξόρυξη του πετρελαίου δεν θα επηρεάσουν το περιβάλλον.


samaras1
Έργα αξίας 12,5 εκατ. ευρώ στο Κατάκολο αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την επίσκεψή του στο λιμάνι της πόλης.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το συγκεκριμένο λιμάνι είναι ο δεύτερος, μετά τον Πειραιά, χώρος υποδοχής κρουαζιέρας και σημείωσε πως αν συνυπολογιστούν τα 7,5 εκατ. ευρώ που προορίζονται για την ανάπλαση της εμπορικής περιοχής του λιμένος, τότε πρόκειται για έργο 20 εκατ.
Αναφερόμενος στις έρευνες για υδρογονάνθρακες που θα αρχίσουν στην θαλάσσια περιοχή του Κατάκολου, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται ο οποιοσδήποτε να ενοχλήσει το περιβάλλον» και προσέθεσε ότι «η συμμόρφωση κι ο σεβασμός προς το περιβάλλον είναι το πρώτο κριτήριο».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι όλα τα έργα αποτελούν μέρος ενός σχεδίου «που αφορά την ανάπτυξη και δεν είναι σχεδιασμός, όπως αυτό το περίφημο ‘Σχέδιο Ζ’», που αποκαλύφθηκε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά για έναν σχεδιασμό που επιχειρεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και να κεφαλαιοποιήσει τις δυνατότητές τους.