Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Κυπελλούχος Αγγλίας με ανατροπή η Άρσεναλ

arsenal
Η Αρσεναλ ξεπέρασε το σοκ των δυο τερμάτων της Χαλ, άφησε πίσω της εννέα… εφιαλτικά χρόνια και με τεράστια ανατροπή επέστρεψε στους τίτλους. Σούπερ ο Ράμσεϊ χάρισε την κούπα στην παράταση (3-2).
Κι όμως η Αρσεναλ δεν ξέχασε πως να κερδίζει κούπες. Τι και αν είχαν περάσει εννέα χρόνια από την τελευταία, τι και αν η Χαλ την... σόκαρε με δυο γκολ στα οχτώ πρώτα λεπτά, η ομάδα του Αρσεν Βενγκέρ βρήκε την ψυχή και με σούπερ ανατροπή κατάφερε στην παράταση να επικρατήσει 3-2 και να κατακτήσει το κύπελλο Αγγλίας. Οι «κανονιέρηδες» έγιναν η πρώτη ομάδα έπειτα τη Μπλάκπουλ (1953) που κερδίζουν το κύπελλο με... επιστροφή από δυο γκολ και χωρίς μάλιστα να χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Ο Βενγκέρ κέρδισε τον 12ο τίτλο του με την Αρσεναλ, τρία πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα.

Απίστευτο ξεκίνημα στον τελικό, ονειρικό για τις «Τίγρεις», εφιαλτικό για τους Λονδρέζους και στο 8' της αναμέτρησης το σκορ ήταν ήδη 2-0. Μόλις στο 4' η Χαλ άνοιξε το σκορ, με τον Χαντλστοουν να κάνει τη σέντρα σουτ και τον Τσέστερ από κοντά να ανοίγει το σκορ! Οι «κανονιέρηδες» έμοιαζαν... εξαφανισμένοι  και στο 8' ήρθε το νέο σοκ, με τον Ντέιβις να πλασάρει εύστοχα τον πεσμένο Φαμπιάνσκι και να πετυχαίνει το 2-0. Η κατοχή για τη Χαλ ήταν καθολική και στο 14' θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά στην κεφαλιά του Μπρους έβγαλε στη γραμμή ο Σανιά.
Η λύση ήρθε όμως από στημένο. Η φαουλάρα του Καθόρλα στο 17' δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο γκολκίπερ και η Αρσεναλ μπήκε ξανά στο ματς. Η ομάδα του Βενγκέρ πήρε μπρος, άρχισε να πιέζει ασφυκτικά και να δημιουργεί φάσεις. Ωστόσο, τόσο ο Οζίλ στο 23' όσο και ο Ζιρού στο δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις, ο Χαντλστοουν έδιωξε σωτήρια πριν ο Ποντόλσκι τη σπρώξει στα δίχτυα.
Η Αρσεναλ μπήκε δυνατά στην επανάληψη, όπως άλλωστε αναμενόταν, ωστόσο ο Μπρους είχε στήσει σωστά την ομάδα του αμυντικά. Μάλιστα, στο 56' η Χαλ έχασε τεράστια ευκαιρία να πετύχει και τρίτο τέρμα, αλλά ο Γκιμπς έσωσε την ομάδα του. Η Αρσεναλ συνέχισε την πίεση, διαμαρτυρήθηκε δυο φορές για πέναλτι σε κράτημα του Χάντλστοουν και χέρι του Λίβερμορ. Οι Λονδρέζοι πίεσαν και στο 71' ήρθε η ισοφάριση. Οι «κανονιέρηδες» πήραν τα πάνω τους και στο 79' ο Γκιμπς έχασε τεράστια φάση να σκοράρει.
Ιδιο σκηνικό και στην παράταση, η Αρσεναλ διαρκώς στην επίθεση, η Χαλ στην άμυνα χωρίς δυνάμεις για κάτι περισσότερο. Ωστόσο, όλα... τελείωσαν στο 109' με τον Ράμσεϊ να ολοκληρώνει την ανατροπή διαμορφώνοντας το 3-2.
Αρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Γκιμπς, Ράμσεϊ, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Καθόρλα (106' Ροσίτσκι), Αρτέτα, Ζιρού, Οζίλ (106' Γουίλσιρ), Ποντόλσκι (62' Σανόγκο)
Χαλ: ΜακΓκρέγκορ, Ντέιβις, Μπρους (66' ΜακΣέιν), Τσέστερ, Ροσενιόρ (102' Μπόυντ), Ελμοχαμαντί, Λίβερμορ, Χάντλστοουν, Μέιλερ, Κουίν (76' Αλούκο), Φράιατ