Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Πέτρος Τατούλης «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όλες οι ελπίδες των πολιτών για ανάκαμψη»




Εμφάνιση DSC_1035kos.jpg 
«Αδικεί την Πελοπόννησο η συμπεριφορά των αλεξιπτωτιστών που ήρθαν για να κάνουν τη διαδρομή τους και το βράδυ των εκλογών θα επιστρέψουν πάλι πίσω στην Αθήνα και την άγνοιά τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αντ1 Νότιας Ελλάδας την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 και έψεξε την επανεμφάνιση «της αρνητικής διαφήμισης, για πρώτη φορά μετά το 1996, από συνυποψηφίους για την Περιφέρεια».
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε βαρίδι για τον τόπο τον κ. Βουδούρη, «γιατί εδώ και δύο μήνες δεν έχει καταθέσει ούτε μία πρόταση για την Περιφέρεια, ενώ αναλώνεται αποκλειστικά και μόνο σε προσωπικές επιθέσεις. Δεν έγινε καλός πολιτικός και τώρα θέλει να γίνει εισαγγελέας».
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το σχέδιό μας, τα έργα μας για να θωρακίσουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους πολίτες μας» συνέχισε ο κ. Τατούλης και έθεσε απέναντί του αυτούς που «προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση και φοβικά σύνδρομα στους πολίτες».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα έργα της Λακωνίας ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο δρόμο Σκούρα – Πυρί, «το οποίο άμεσα θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται, αφού πριν λίγες μέρες υπογράψαμε τη σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, ώστε να είναι έτοιμο το 2015. Όταν το παραλάβαμε ήταν ένα έργο φάντασμα, το οποίο σήμερα υλοποιούμε, αφού ξεπεράσαμε επιτυχώς όλα τα προβλήματά του» και συμπλήρωσε για το άλλο πολύπαθο έργο της παράκαμψης των Βουτιάνων, «διορθώνουμε τα προβλήματα και στο δεύτερο τμήμα και άμεσα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία».
«Στην εποχή της μεγάλης αυτής κρίσης υλοποιούμε έργα στη Λακωνία, που δεν έγιναν την περίοδο που οι αγελάδες ήταν παχιές» δήλωσε επίσης ο κ. Τατούλης και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή η Λακωνία έχει τη μερίδα του Λέοντος στην υλοποίηση έργων.
Στόχος της Νέας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη είναι «πρώτον, να συνεχίσουμε το έργο μας στο επίπεδο των υποδομών, να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας, να αναπτύξουμε το τουριστικό μας προϊόν και να εφαρμόσουμε κοινωνική πολιτική, αξιοποιώντας τα 60 εκατομμύρια ευρώ που εξασφαλίσαμε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, οργανώνοντας ένα δίκτυο δομών κοινωνικού ενδιαφέροντος ιδίως για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».
Οι εκλογές της 18ης Μαΐου θα δώσουν τη λύση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην κρίση των πολιτών, οι οποίοι «είναι ώριμοι να κρίνουν το μέλλον τους σε μια εκλογική αναμέτρηση κομβικής σημασίας»