Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Πέτρος Τατούλης: Η νίκη μας θα στείλει μήνυμα για τη Νέα Ευρώπη

Εμφάνιση IMG_1257kos.jpg

Για ενιαίο κοινωνικό μέτωπο απέναντι στην μιζέρια, την φτώχεια και τον μηδενισμό έκανε λόγο ο Πέτρος Τατούλης που κάλεσε τους Αρκάδες, τους Αργολιδείς, τους Κορίνθιους, τους Λάκωνες και τους Μεσσήνιους να επισφραγίσουν με την ψήφο τους στην Νέα Πελοπόννησο ένα νέο και ισχυρό Κοινωνικό Συμβόλαιο. Από το βήμα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και υποψήφιος για δεύτερη θητεία Πέτρος Τατουλης έστειλε το μήνυμα της νίκης σε όλη την Πελοπόννησο. Νίκης που θα στείλει μήνυμα για την Νέα Ευρώπη.

Η Νέα Ευρώπη που θέλουμε να χτίσουμε απαιτεί να δημιουργήσουμε τη Νέα Ελλάδα, την Νέα Πελοπόννησο υπογράμμισε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης: «Το μήνυμα της Νέας Πελοπόννησου. Της Ελλάδας των δυνατών περιφερειών. Μιας νέας χώρας που υπερβαίνει τα εμπόδια, μάχεται, αγωνίζεται και κερδίζει το μέλλον μετά από έναν αγώνα άνισο. Μια μάχη, την δυσκολότερη που ζήσαμε μεταπολεμικά. Την μάχη για τη γενιά της κρίσης και για τις γενιές που έρχονται. 
 Εμφάνιση IMG_1207kos.jpg
Αυτό το μήνυμα της Νέας Πελοποννήσου, που θα ακουστεί απ' άκρη σ' άκρη στην χώρα, θα αντηχήσει και στην Ευρώπη. Την Νέα Ευρώπη που θέλουμε να χτίσουμε. Της ισότητας. Της αλληλεγγύης. Της ουσιαστικής ανάπτυξης. Της ανθρωπιάς. Την δική μας Ευρώπη που ισότιμο και υπερήφανο μέλος της είναι πια σήμερα η Νέα Πελοπόννησος. Που διεκδικεί. Που αντιστέκεται δημιουργικά. Που έχει αφήσει πίσω της το νοσηρό παρελθόν και απαντά στην κρίση ενωτικά. Χωρίς διλήμματα. Χωρίς κομματικά τείχη. Με σχέδιο. Αποτελέσματα. Και μια νέα ματιά για το μέλλον.»
«Μπορεί η περιφέρεια να παρέμβει στην ζωή των ανθρώπων, ενισχύοντας την απασχόληση, δίνοντας ώθηση στα εισοδήματα, δημιουργώντας επαγγελματικές ευκαιρίες, στηρίζοντας την επιχειρηματικότητα, φροντίζοντας για τις υπηρεσίες υγείας, απλώνοντας δίχτυ προστασίας πάνω από τους πιο ευάλωτους; Η  απάντηση είναι ξεκάθαρη: αυτήν την κρίσιμη και δύσκολη ώρα μόνο η περιφέρεια μπορεί. Να σηκώσει το βάρος της αναγέννησης της χώρας. Να υφάνει εκ νέου τον διαρρηγμένο από την κρίση κοινωνικό ιστό. Να κρατήσει τους νέους μας, εδώ στον δικό μας τον τόπο, αποτρέποντας μια νέα γενιά μεταναστών που θα μας βυθίσει ακόμη περισσότερο, εγκαταλελειμένους στην κρίση» σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζοντας «Αυτοί είναι οι όροι του νέου Πελοποννησιακού Κοινωνικού Συμβολαίου. Αυτοί είναι οι στόχοι του. Και όλοι μαζί μπορούμε να τους πετύχουμε. Γιατί εμείς ξεκινήσαμε. Γιατί εμείς  συγκροτήσαμε ένα ενωτικό κοινωνικό μέτωπο απέναντι στην μιζέρια, την φτώχεια και τον μηδενισμό. Γιατί εμείς   κάναμε τις υπερβάσεις την δύσκολη στιγμή, αλλάζοντας σελίδα δια παντός στο πολιτικό σκηνικό της Πελοποννήσου και αμέσως μετά και στο πολιτικό σκηνικό της χώρας»
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών συνέχισε ο Πέτρος Τατούλης «είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ. Η επιλογή ανάμεσα σε εκείνους που εγγυούνται τις καλύτερες μέρες που έρχονται. Και εκείνους που απλά συνεχίζουν ξεδιάντροπα και θολά να υπόσχονται. Το έργο μας είναι η εγγύηση για το αύριο. Η δική μας παρουσία. Η δική σας δυνατή παρουσία σήμερα εδώ είναι η εγγύηση για την συνέχιση της ευρωπαικής μας πορείας. Για την ανασυκρότηση του διαλυμένου από την κρίση κοινωνικού ιστού. Για την δημιουργία της ισχυρής, της δικής μας  πελοποννησιακής τοπικής οικονομίας»