Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΥΓΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Το να θες να ενταχθείς και να στελεχώνεις αυτό που οι δικαστές ονομάζουν εγκληματική οργάνωση και ταυτόχρονα να αισθάνεσαι υπερήφανος για αυτό, είναι κάτι που απαιτεί προσεκτική ανάλυση. Το σίγουρο είναι ότι κάποιος από τους δύο είναι λάθος. Είτε η ελληνική δικαιοσύνη είτε ο ελληνικός στρατός. Το κοινωνικό φαινόμενο των ναζιστών αξιωματικών που ακόμα έχει απήχηση στην κοινωνία και την κάλπη δείχνει τη βαριά ασθένεια θεσμών και αξιωμάτων, συνέπεια συνειδητής επιλογής κάποιων κέντρων ή παράκεντρων.

Οι ειδικές δυνάμεις του Στρατού, οι θρυλικοί ΛΟΚ, αποτέλεσαν τον ρυθμιστή του πολιτεύματος της χώρας. Με το αίμα των ανδρών τους στα βουνά της Μακεδονίας μεταπολεμικά εξασφάλισαν την παραμονή της Ελλάδας στη Δύση, το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ. Μία ήττα τότε θα έδενε την Ελλάδα και το λαό της στην παρέα Χότζα, Στάλιν και Τσαουσέκου με συνέπειες τραγικές. Στη συνέχεια όμως αυτό που ονομάζεται για άλλους πατριωτικό καθήκον και για άλλους εκτέλεση διαταγών μετέτρεψε τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού, τους καταδρομείς, τους αλεξιπτωτιστές και τους πεζοναύτες στο μακρύ χέρι της δικτατορίας. Ο ακροβολισμός τους στους δρόμους της Αθήνας, κυρίως των Μονάδων της Αττικής, εξασφάλισε τα πέτρινα χρόνια μίας ακόμη δικτατορίας στην Ελλάδα, για τους πολλούς η τελευταία και για τους νοσταλγούς όχι.

Με την εγκαθίδυση της δικτατορίας της μίζας στην κοινωνία και στις Ένοπλες Δυνάμεις και την κορύφωσή της στις αρχές του 21ου αιώνα επίλεκτοι Υπουργοί, Αρχηγοί, Στρατηγοί και παρακράτος θεώρησαν ότι κληρονομικά οι Ειδικές Δυνάμεις ήταν η χρυσή ευκαιρία για την υλοποίηση της στρατηγικής τους. Στρατολόγησαν μέσα σε αυτές τους συνεργάσιμους με τους οποίους δίνοντας το κατάλληλο αντάλλαγμα χρησιμοποίησαν στους αντεθνικούς σκοπούς τους. Κυρίως μέτριους αξιωματικούς που με την υπόσχεση γαλονιών, χρημάτων και προβολής τοποθέτησαν σε καίριες θέσεις ηγεσίας, διοίκησης, ελέγχου μεταθέσεων και προμηθειών. Ασκώντας τρομοκρατία μεταφορικά και ενδεχομένως κυριολεκτικά δημιούργησαν μία παράλληλη αφοσιωμένη ιεραρχία, εκδίωξαν τους ενοχλητικούς και έδωσαν τροφή σε πλήθος δημοσιευμάτων για την επέλαση των στρατευμάτων στο Σύνταγμα της χώρας πριν και μετά τη κρίση του 2009. Κάποιοι από αυτούς ενδεχομένως να διεξήγαγαν και τις πρόσφατες έρευνες των σχέσεων Χρυσής Αυγής και Ειδικών Δυνάμεων χωρίς να βρουν  κάτι μεμπτό. Η προβολή και προστασία τους υπήρξε υποδειγματική σε σημείο που ακόμα και σήμερα να κερδίζουν προαγωγές ενώ μετά τις ένορκες αποκαλύψεις για χρηματισμό αξιωματικών περιέργως το χαλί και η συγκάλυψη  αποτελεί την κύρια επιλογή αυτών που κατέχουν τις εξουσίες χωρίς καμία δημοσίευση επίορκων αξιωματικών. Εν ενεργεία και εν αποστρατεία. Φυσικά πάντα για το καλό της Πατρίδας.

Φυσικά επίσης αυτή η πατριωτική μαφία ουδεμία σχέση έχει με το πλήθος αρίστων και ηθικών Αξιωματικών και Υπαξωματικών των Ειδικών Δυνάμεων που καθημερινά έδιναν και δίνουν μεταφορικά και κυριολεκτικά τη ζωή τους, αντί πνευματικών και υλικών ψίχουλων πολιτικής αναγνώρισης. Αυτών που αντιμετωπίζουν πραγματικές και τεχνητές αόρατες απειλές προασπίζοντας απλά αυτό που διαχρονικά ονομάζεται Ελλάδα. Αυτών που χωρίς καμία απαίτηση ξεκινάνε το πρωί για να πάνε στη δουλειά τους και να πηδήξουν από μία πόρτα αεροπλάνου στο κενό, ατενίζοντας τον ουρανό της Αττικής και κερδίζοντας 12 ευρώ ημερησίως από την Πολιτεία.
Αυτών που τελικά κέρδισαν και εξασφάλισαν το αύριο των Ενόπλων Δυνάμεων και της κοινωνίας μας σε έναν πόλεμο που είχε τα πάντα. Δόλο, ψέμα και χρήμα. Θρησκεία, Πολιτεία και Δικαιοσύνη...
 
 http://thedayaftergr.blogspot.gr