Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

«Είμαι άνεργος! Δεν με παρατάτε με τις εκλογές σας;»

Γράφει ο
Μανόλης Καλαμπόκας
 
Από τα πλέον συχνά φαινόμενα που παρατηρούμε σε αυτές τις εκλογές είναι η πλήρης σχεδόν απαξίωσή τους και η αποστροφή μεγάλης μερίδας των συμπολιτών μας, ειδικά των νέων Αθηναίων. Επιχειρήματα γι’ αυτό αποτελούν η ανεργία και η οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζουν,  στοιχεία όχι άγνωστα σε όλους μας, ακόμα και από την προσωπική και οικογενειακή μας καθημερινότητα.

Πέραν της αμηχανίας, νομίζω ότι η απάντηση είναι απλή και σαφής: γιατί η αποχή από τα κοινά και την πολιτική θα δημιουργήσουν έναν ακόμη πιο φαύλο κύκλο: να ασχολούνται και να εκλέγονται «επαγγελματίες πολιτικοί», όλων των πολιτικών «χρωμάτων», που δεν είναι δυνατόν να αισθανθούν την αδικία και την αγωνία του Αθηναίου σήμερα, αφού οι ίδιοι θα είναι πάντα «βολεμένοι» .

Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η ενασχόληση σε επίπεδο Δημοτικής Αρχής ανθρώπων γηγενών, που να γνωρίζουν τα προβλήματα της πόλης, χωρίς οικονομικές εξαρτήσεις, με πολιτικό προσανατολισμό αλλά κυρίως που να βιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών τους. Διότι, αν και σοβαρά ζητήματα όπως αυτό της ανεργίας είναι σχεδόν αδύνατο να επιλυθούν σε επίπεδο Δήμου, είναι βέβαιο ότι η καθημερινότητά μας μπορεί, υπό αυτές τις συνθήκες, να βελτιωθεί ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες!

-Ο κ. Μανόλης Καλαμπόκας είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Νικήτα Κακλάμανη, « Αθήνα, Πόλη της ζωής μας»

www.kalampokas.com