Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Παρωδία σε κάτι που λέγεται ποδόσφαιρο... ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Παρωδία σε κάτι που ονομάζουμε ποδόσφαιρο...
Επειτα από ένα ματς-ντροπή για το ποδόσφαιρο, που είχε τρεις αποβολές, πολύ ξύλο μεταξύ των παικτών και τον Μάνταλο να χάνει... τη μπάλα ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό και πάει τελικό
του Κυπέλλου Ελλάδoς, εκεί που καλείται να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στις 26 Απριλίου.

Ενα ματς που ξεκίνησε έπειτα από μιάμιση ώρα καθυστέρησης, που παίχτηκε καθαρό ποδόσφαιρο με το ζόρι ένα τέταρτο και σε όλο το υπόλοιπο του αγώνα είχαμε συνεχόμενες διακοπές, ξύλο, αντιαθλητικές ενέργειες και γενικότερα δεν είδαμε τίποτα που να συνάδει με αθλητισμό.
Το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα και την πρόκριση ήρθε στο 47' από τον Αθανασιάδη, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία να κλέψει το ματς στο 90+14' όταν η άμυνα του ΠΑΟΚ απομάκρυνε κεφαλιά πάνω στη γραμμή.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολλά νεύρα, λόγω της τεταμένης κατάστασης, με τους παίκτες να γίνονται ένα κουβάρι, μετά την ενέργεια του Σαλίνο να επιστρέψει στην εξέδρα μια μπανάνα που του πετάχτηκε!
Ο Μάνταλος δεν έβγαλε ούτε κάρτα, καθώς θα έπρεπε να μοιράσει... πολλές, αλλά προτίμησε να μην βάλει φωτιά στο ματς από το ξεκίνημά του.
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά, ο Ολυμπιακός ισορρόπησε στο 20λεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα και να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Γλύκου.
Ο «δικέφαλος» δεν κατάφερε να πατήσει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, όμως είχε δυο πολύ καλά σουτ από τον Στοχ, με το ένα να φεύγει ελάχιστα άουτ και το άλλο να το βγάζει εξαιρετικά σε κόρνερ ο Μέγερι.
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε «καθαρή» ευκαιρία, όμως ανησύχησε σε δυο-τρεις περιπτώσεις την άμυνα των γηπεδούχων.
Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησε στο β' μέρος. Ο Τζαβέλλας σέντραρε από αριστερά, ο Κλάους νίκησε στον αέρα τον Μανωλά και με ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 47' δίνοντας σ' εκείνο το σημείο την πρόκριση στον «δικέφαλο».
Ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει και έκανε δυο – τρεις στημένες φάσεις σε μία εκ των οποίων (54') ζήτησε πέναλτι, όταν ο Βίτορ έπιασε από τα μαλλιά (!) τον Βαλντέζ και τον έριξε, όμως ο Μάνταλος δεν είδε την παράβαση.
Από το 55' και μετά είχαμε συνεχείς διακοπές με τραυματισμούς, φάουλ, κάρτες, ξύλο, αποβολές, φωτοβολίδες, «ντου» και δεν είδαμε καθόλου ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα ένα ματς-παρωδία να τελειώσει έπειτα από 13 λεπτά καθυστερήσεων...
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας (75' λ.τρ. Λίνο), Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Κατσουράνης (67' Λάζαρ), Νάτχο, Σαλπιγγίδης (90+4' Κίτσιου), Στοχ, Αθανασιάδης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μπονγκ (83' Σάμαρης), Μανωλάς, Μαρκάνο, Σαλίνο (72' Σαβιόλα), Εντινγκά, Μανιάτης, Φουστέρ (72' Μασάντο), Κάμπελ, Ντομίνγκεζ, Βαλντέζ

.