Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - "Ο ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΝ VIVALDI" ΣΤΟ ΑΣΤΡΟΣ - ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

logo ΠΑΡΝΩΝΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (στις 29 και 30 Μαρτίου 2014) παίρνει την "πολιτιστική σκυτάλη" της Περιφέρειας Πελοποννήσου από την Τρίπολη και συνεχίζει το μαραθώνιο της τέχνης και του πολιτισμού, που ξεκίνησε στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2013 από την αρκαδική πρωτεύουσα. O κύκλος των πολιτιστικών εκδηλώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2014 διασχίζοντας όλες τις γειτονιές της Πελοποννήσου. 
Η αρχή έγινε τον Οκτώβριο του 2013 όταν στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο της Τρίπολης ο διεθνούς φήμης Ελληνογάλλος μαέστρος Διονύσιος Δερβιτσιώτης – Μπουρνιάς διεύθυνε την Αγγλική μουσική ομάδα της "Ορχήστρας της Εποχής του Διαφωτισμού" σε έργα Μότσαρτ, Στράους και άλλων κλασικών δημιουργών. Το ίδιο διάστημα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εκτέλεσε τρία μικρά κοντσέρτα δρόμου σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης πλημμυρίζοντας για πρώτη φορά τους δρόμους της Τρίπολης με νότες και μελωδίες υψηλής μουσικής ποιότητας. 
Αυτός ο "πολιτιστικός μαραθώνιος" εντάσσεται σε ένα πολύ καλά οργανωμένο πρόγραμμα της Περιφέρειας (συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ) που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση των Δημοτικών Φιλαρμονικών και των Χορωδιών μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου για την προμήθεια μουσικών οργάνων, στολών και ηχητικών συστημάτων.
Παράλληλα με τη γενναία ενίσχυση όλων αυτών των δομών του τοπικού πολιτισμού η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει σχεδιάσει μία σειρά μουσικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ με τη συμμετοχή όλων των μουσικών σχημάτων της Πελοποννήσου.
Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 στο επίκεντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας θα βρεθεί η όμορφη πόλη του Άστρους η οποία για δύο μέρες θα "γεμίσει" με νότες και μελωδίες.
- Την πρώτη μέρα (Σάββατο 29/3/14) στην κεντρική πλατεία του Άστρους θα πραγματοποιηθεί μία ξεχωριστή συναυλία με τίτλο: "ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi". Πρόκειται για μια μουσική συνύπαρξη του κουιντέτου της Μαντολινάτας "Νικόλαος Λάβδας" και της γνωστής σοπράνο Ιωάννας Φόρτη που θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ.
- Τη δεύτερη μέρα (Κυριακή 30/3/14) και πάλι στην κεντρική πλατεία του Άστρους αρχικά (στις 6 μ.μ.) θα απολαύσουμε τις χορωδίες της Τρίπολης (γυναικείο τμήμα " La Vita ") και της Μεγαλόπολης (δημοτική χορωδία "Πυλάδης") ενώ στη συνέχεια (8 μ.μ.) θα ακολουθήσουν οι φιλαρμονικές των Δήμων Τρίπολης, Βόρειας Κυνουρίας και Νότιας Κυνουρίας σε ξεχωριστά μουσικά προγράμματα.
Τόσο ο σχεδιασμός όσο και η υλοποίηση αυτού του  "πολιτιστικού μαραθωνίου" της Πελοποννήσου φέρει τη σφραγίδα του Περιφερειάρχη, κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος με αφορμή το διήμερο των εκδηλώσεων στη Βόρεια Κυνουρία δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να επενδύει στον πολιτισμό πιστεύοντας ότι αυτός ο ευαίσθητος τομέας είναι ένα από τα ισχυρά αντίδοτα για να ξεπεραστεί η κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα μας.
Την ευθύνη διοργάνωσης του "πολιτιστικού διημέρου" του Άστρους έχει αναλάβει η "Αναπτυξιακή Πάρνωνα" η οποία αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι στηρίζει έμπρακτα τέτοιου είδους πρωτοβουλίες εξασφαλίζοντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις του "πολιτιστικού διημέρου" θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα του Ιδρύματος "Μνήμη Αγγελικής και Λεωνίδα Ζαφείρη".


Πάρνωνας ΑΕ

Δ/νση: Λεωνίδιο Αρκαδίας, Τ.Κ. 22300
Τηλ: 27570-22807, Fax: 27570-23230
Κεντρικό e-mail: info@parnonas.gr
     Ιστοσελίδα: www.parnonas.gr