Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Το “respect” του Σαμαρά για τις θυσίες των Ελλήνων

samaras
Ο Αντώνης Σαμαράς στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής τόνισε ότι η Ελλάδα βαδίζει με σταθερότητα στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης.
«Στην Ελλάδα βγαίνουμε τώρα από την κρίση χάρη στις θυσίες του λαού και τη στήριξη των εταίρων μας» είπε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά.
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην κρίσιμη συμφωνία που επετεύχθη για την τραπεζική ενοποίηση στην ΕΕ, κάνοντας λόγο για «ορόσημο» και για «σημαντικό βήμα μπροστά».
 «Δεν γίνεται ανάκαμψη χωρίς ρευστότητα» τόνισε και υποστήριξε ότι βασική προτεραιότητα είναι η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη ρευστότητα και στον τραπεζικό τομέα. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σημαντικό κομμάτι της λύσης» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:
«Προσβλέπουμε σε μια καλύτερη Ευρώπη μέσω βιώσιμης ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας, λογοδοσίας και διαφάνειας» είπε, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά βραχυπρόθεσμα θα μειώσουν την ανεργία. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τους νέους αποκλεισμένους».