Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Δεν ψηφίζουμε για ταχυδρόμο κ.Σακελλαρίδη

1463883_832543973428462_1487073259_n









Άρθρο του Γρηγόρη Λέων
Εκεί στο επιτελείο του κ. Σακελλαρίδη προφανώς έχουν μπερδευτεί: Στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν αποφασίζουμε για τοπική κυβέρνηση. Ο δήμος -δυστυχώς- δεν είναι καν μητροπολιτικός. Αποφασίζουμε για δήμαρχο της Αθήνας. Ο δήμος έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες, καθορισμένες από το νόμο, τις οποίες φαίνεται ότι στο επιτελείο του δε τις μετράνε και πολύ.
Ιδέες λοιπόν που ανακοινώνονται με στόμφο, όπως “τέρμα στην κατασκευή πολυκαταστημάτων -τύπου Mall” παραγνωρίζουν προφανώς ότι τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται εκτός ορίων του δήμου, άρα λίγα μπορεί να κάνει ο δήμος για αυτό. Το ίδιο και η αγωνιστική διακήρυξη: “Δεν θα δεχτούμε τα λουκέτα ως μία αναπόφευκτη συνέπεια της πολιτικής που ψηφίζεται στη Βουλή και εφαρμόζεται στο δήμο”. Δηλαδή τι ακριβώς θα κάνει ο δήμος για να ανατρέψει την πολιτική μιας δημοκρατικά εκλεγμένης Βουλής;
Μάλλον κάτι προσπάθησε να πει καθώς: υποσχέθηκε μείωση των δημοτικών τελών με βάση το τζίρο, ρυθμίσεις στις εισπράξεις και απαλλαγές σε υποβαθμισμένες περιοχές. Αλλά παράλληλα υποσχέθηκε βελτίωση των ιδίων πόρων και περιορισμό των δαπανών!! Πώς θα βελτιωθούν οι πόροι, θα μειωθούν τα δημοτικά τέλη, τη στιγμή μάλιστα που σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επαναπροσληφθούν όλοι (συμβασιούχοι και μη) και να αποκατασταθούν οι μισθοί είναι κάτι που δε μας το εξήγησε και δυστυχώς ξεφεύγει από τις δυνατότητες της πολιτικής ανάλυσης.
Αλλά ο κ. Σακελλαρίδης δεν φείδεται υποσχέσεων: Λέει όχι στα λουκέτα, λέει όχι στις Κυριακές, αλλά την ίδια ώρα ζητά δημιουργία υπαίθριων πολυεθνικών αγορών όπου οι μετανάστες θα μπορούν να πωλούν νόμιμα προϊόντα από τις χώρες προέλευσής τους. Τώρα πώς θα πουλάνε νόμιμα χωρίς παραστατικά, πώς θα φέρνουν τα προϊόντα από τις χώρες τους από τις οποίες καλά- καλά δε μπορούν να πάρουν βίζα, αυτά δεν απασχολούν την επαναστατική μεταρρύθμιση του υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Σακελλαρίδης μίλησε και για πολιτισμό. Ίσως για αυτόν που χάθηκε στις στάχτες του Πολυτεχνείου, του κινηματογράφου Αττικόν (που σώθηκε από τους Ναζί για να καεί από τους Έλληνες), της στοάς Κοραή και τόσων καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Του πολιτισμού που δεινοπαθεί κάτω από τα κακόγουστα γκράφιτι, τα επαναστατικά συνθήματα και πανό και τις προεκλογικές αφίσες με τις οποίες πρόλαβε να γεμίσει την Αθήνα.
Είπε και πολλά άλλα θολά και μάλλον δίχως σοβαρή τεκμηρίωση στην παρουσίασή του ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ. Ίσως όμως όλα εξηγούνται από τη φράση του στην αρχή της παρουσίασης: “…Η κάλπη της Αθήνας θα στείλει πολιτικό Μήνυμα… Μήνυμα που θα ακουστεί και θα συζητηθεί. Όχι μόνο σε όλη την χώρα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη” είπε ο κ. Σακελλαρίδης. Οι Αθηναίοι λοιπόν θα αποφασίσουν ποιος θα διαχειρίζεται τις τύχες του μεγαλύτερου δήμου της χώρας για 5 χρόνια με μόνο κριτήριο το μήνυμα που θα στείλουν το βράδυ των εκλογών στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη.
Όχι κ. Σακελλαρίδη. Οι Αθηναίοι στις 18 και στις 25 Μαΐου δεν ψηφίζουν για ταχυδρόμο. Ψηφίζουν για το συνδυασμό που θα κρατήσει την πόλη μας ζωντανή, θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, την ασφάλεια και το σεβασμό στους νόμους, το περιβάλλον, τους συμπολίτες μας. Και το μήνυμα δε θα το στείλουμε το βράδυ των εκλογών. Θα το στείλουμε 5 χρόνια μετά, όταν με δήμαρχο τον Άρη Σπηλιωτόπουλο θα μπορούμε να παρουσιάσουμε μια άλλη Αθήνα.
Γρηγόρης Λέων- Ιατροδικαστής
Σύμβουλος 7ης Δ.Κ. Δήμου Αθηναίων