Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-RALLY ACROPOLIS 2014-ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ERC

Εμφάνιση RALLY ACROPOLIS 2014.jpg


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

RALLY ACROPOLIS 2014: Αντίστροφη μέτρηση
Την αφρόκρεμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ θα υποδεχθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας το Ράλλυ Ακρόπολις. Οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα αναμετρηθούν για δύο ημέρες στις ελληνικές ειδικές διαδρομές, και μάλιστα σε πρωτόγνωρο σκηνικό, αφού για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία του ο αγώνας θα έχει και ασφάλτινο σκέλος (Σάββατο 29 Μαρτίου).
Ανάμεσα στους 29 συμμετέχοντες που θα αγωνιστούν στο Ράλλυ Ακρόπολις στο πλαίσιο του 3ου γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, αναμενόμενα, βρίσκεται η εργοστασιακή ομάδα της Skoda, αλλά και η αντίστοιχης δυναμικής Skoda Γερμανίας με τους Esapekka Lappi και Sepp Wiegand, αντίστοιχα, ωστόσο τις εντυπώσεις αναμένεται να κερδίσει η εργοστασιακή ομάδα της Peugeot, που επέλεξε την Ελλάδα για την παγκόσμια πρώτη του ολοκαίνουργιου 208 Τ16 R5 στο ERC, με τους ταλαντούχους Craig Breen και Kevin Abbring στα πηδάλιά του. Το «παρών» επίσης στην Ελλάδα επέλεξε να δώσει και ο Γάλλος Bryan Bouffier με το Citroen DS3 RRC, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες τερμάτισε 2ος στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο και, παράλληλα με τη συμμετοχή του στο WRC, ακολουθεί επιλεκτικά ορισμένους αγώνες του ERC.
Πέραν, όμως, του ενδιαφέροντος που θα προκύψει από τις μάχες με τα αυτοκίνητα προδιαγραφών R5 και S2000, τα βλέμματα των θεατών θα κλέψουν και τα αυτοκίνητα παραγωγής, όπου ανάμεσα στους 13 συμμετέχοντες θα βρεθεί και ο Ουκρανός Vitaliy Pushkar (Mitsubishi Lancer Evo X), διεκδικητής του τίτλου της σχετικής κατηγορίας.
Από ελληνικής πλευράς, στο πλαίσιο του ERC θα δούμε μόνο τους Γιάννη Ζούνη (Subaru Impreza WRX STI) και Χάρη Καλτσούνη (Opel Corsa S1600), ωστόσο, με δεδομένο ότι το Ράλλυ Ακρόπολις προσμετρά ως πρώτος και δεύτερος γύρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, η ελληνική παρουσία αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.
Δείτε τις συμμετοχές για το ERC, στο επισυναπτόμενο αρχείο.

 ERC ENTRY LIST (Approved by the FIA)
ERC ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (Εγκεκριμένος από τη FIA