Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Nτίνα Νικολάκου: «Απών από την Πελοπόννησο για χρόνια, δεν έχει τίποτε να μας πει ο κ. Μανώλης»



«Τίποτε δεν μας είπε ο κ. Μανώλης για το τι μπορεί να κάνει στην Πελοπόννησο εκείνος, παρά αναμάσησε τα γνωστά περί ανυπαρξίας υποδομών, ανυπαρξίας πρωτογενούς τομέα και τα άλλα γνωστά τσιτάτα του μηδενισμού και του λαϊκισμού. Ο Πελοποννησιακός λαός δεν γνωρίζει αν το όνομα του κ. Μανώλη εμπλέκεται στις μαύρες λίστες των μεγαλοσυνδικαλιστών, που τα πήραν χοντρά από τους δημόσιους οργανισμούς στους οποίους υπηρέτησαν, με συνέπεια τη γνωστή σε όλους μας αποψίλωση και εκποίηση τους. Αυτό πρέπει να μας το πει ξεκάθαρα. Ειδάλλως κουβέντες περί ηθικής δεν του επιτρέπει η διαδρομή του να εκστομίζει. Το ίδιο πρέπει να κάνει και με την δημόσια κατάθεση του πόθεν έσχες του και να μην λέει ότι αυτά είναι γνωστά, διότι δεν είναι.
Ο κ. Μανώλης έκανε σήμερα δύο τεράστια ατοπήματα, τα οποία στρέφονται όχι απλά κατά των θεσμών, αλλά κατά του ίδιου του λαού. Μίλησε ο κ. Μανώλης για αποφάσεις άνωθεν για τα σκουπίδια. Απών από την Πελοπόννησο για τόσα χρόνια,  δεν γνωρίζει ο κ. Μανώλης ότι αυτά που έγιναν, σύμφωνα με τον ίδιο ερήμην του περιφερειακού συμβουλίου μας, έγιναν στην πραγματικότητα με διευρυμένες πλειοψηφικές αποφάσεις του ανώτατου θεσμικού μας οργάνου; Μάλλον όχι. Αλλά ίσως εκείνος γνωρίζει πάλι μόνο από αποφάσεις που έρχονται άνωθεν! Δεύτερο ατόπημα και βαθιά αντιδημοκρατικό. Πώς είναι δυνατόν, ο κ. Μανώλης να λέει ανερυθρίαστα ότι αν ο λαός της Πελοποννήσου εμπιστευθεί για δεύτερη φορά τον Πέτρο Τατούλη, τότε ο λαός θα έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος; Εμείς ένα πράγμα απαντούμε: ότι για τέτοιες ολοκληρωτικές απόψεις, επικίνδυνες απόψεις υπάρχουν αυθεντικοί εκφραστές και ο γιαλαντζί δεν πείθει.
Καλούμε τον κ. Μανώλη να σεβαστεί τις διαδικασίες. Να σεβαστεί τη δημοκρατία. Εδώ δεν είναι γήπεδο, ούτε αρένα δημοσίων θεαμάτων. Θέλει δουλειά και πρόγραμμα και ο κ. Μανώλης γνωρίζει μόνο από σαματά και καλαμπούρια».