Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ο πρωθυπουργός παίρνει πάνω του τη διαθεσιμότητα – συνάντηση με Αρβανιτόπουλο

Ο πρωθυπουργός παίρνει πάνω του το πρόγραμμα διαθεσιμότητας και απολύσεων διαπιστώνοντας προβλήματα συνεννόησης μεταξύ υπουργών που προκαλούν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων. Συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά θα έχει σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος. Αντικείμενο της συζήτησής τους θα είναι το μέλλον 212 από τους εκπαιδευτικούς που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και στις 22 Μαρτίου θα απολυθούν εφόσον δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένταση στις σχέσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη με τον Κ. Αρβανιτόπουλο και για το λόγο αυτό παρεμβαίνει προσωπικά ο πρωθυπουργός προκειμένου να συνεργαστεί ο υπουργός Παιδείας που θεωρείται «απρόθυμος».
Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται εν αναμονή των αποφάσεων και ζητούν να προκηρυχθούν οι θέσεις στα ΙΕΚ- ΣΕΚ που είχαν προβλεφθεί για την κατηγορία τους, ώστε να εργαστούν ξανά στην εκπαίδευση.
Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ αποφάσισε για σήμερα τρίωρη στάση εργασίας (από τις 11:00 έως τις 14:00 για την πρωινή βάρδια και από τις 14:00 έως τις 17:00 για την απογευματινή βάρδια) και συγκέντρωση στις 14:00 στην πλ. Κλαυθμώνος.
Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας, την ώρα της συνάντησης των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών με τον Κ.Αρβανιτόπουλο.

aftodiooikisi.gr