Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Βενιζέλος προς Παπανδρέου: «Είναι ντροπή σου αυτό που έκανες»

73117-venizelos-papandreou-580x415
«Θερμό επεισόδιο» σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Βουλή μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπανδρέου μετά την καταψήφιση του άρθρου 2 του πολυνομοσχεδίου για τις τράπεζες από τον πρώην πρωθυπουργό…

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ψηφοφορία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, φανερά εκνευρισμένος, μετέβη στο γραφείο του κ. Παπανδρέου στην Βουλή και φέρεται να τού είπε «είναι ντροπή σου αυτό που έκανες, δεν με ενημέρωσες καν ούτε ήρθες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να πεις τις απόψεις σου. Δεν με έπιασες καν να μου πεις ότι είχες πρόβλημα». Ο κ. Παπανδρέου τον κοιτούσε απορημένος και δεν αντέδρασε.
Ο κ. Βενιζέλος επέπληξε μέσα στην αίθουσα της Βουλής και τον Απόστολο Κακλαμάνη, λέγοντας του ότι κορόιδευε το κόμμα και την κυβέρνηση όταν ακόμα και από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν αρχικά αποφασισμένος να διαγράψει τόσο τον κ. Παπανδρέου όσο και τον κ. Κακλαμάνη, αλλά επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις γιατί δεν ήθελε να σημειωθεί πρόβλημα στη δεδηλωμένη.
Τις προηγούμενες ημέρες κίνηση να επικοινωνήσει με τον πρώην πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει επί του πολυνομοσχεδίου. Η κίνηση αυτή φέρεται να είχε γίνει με προτροπή του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιβάλλοντος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός καταψήφισε το άρθρο για τις τράπεζες, θεωρώντας ότι η κύρια αιτία για την πτώση της κυβέρνησής του ήταν οι τράπεζες.

arouraios.gr/