Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Π. Τατούλης: «Οι πολίτες να αποφασίσουν με βάση το έργο, το σχέδιο και την πρόταση μας»

«Απαιτώ σοβαρότητα και νηφαλιότητα κατά την προεκλογική περίοδο, γιατί αυτές είναι οι βασικές προϋποθέσεις ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες βάσει του σχεδίου και της πρότασης του κάθε υποψηφίου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τις υποψηφιότητες των κ.κ. Βουδούρη και Μανώλη.
«Εκτιμώ τον Πετράκο και τον Πατσαρίνο»
Ήμουν απ’ τους πρώτους που είχαν αντιληφθεί τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο κ. Τατούλης, και εξέφρασε την εκτίμησή του για τον πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο κ. Πετράκο, αλλά και τον κ. Πατσαρίνο, γιατί «μπορεί να είχαμε πολιτικές διαφορές, αλλά ήταν σταθεροί στις πολιτικές τους θέσεις και δεν τις άλλαζαν ανάλογα με τον πολιτικό συγχρονισμό. Ο κ. Βουδούρης  ωστόσο δεν έχει πατήσει το πόδι του στην Πελοπόννησο και έχει ήδη κάνει πολλές κωλοτούμπες, όπως στο θέμα των σκουπιδιών».
«Δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στην Πελοπόννησο, δεν γνωρίζει και δεν θέλει να μάθει τα προβλήματα»
Όταν βρέθηκε στην Τρίπολη, ο κ. πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ,  δήλωσε ότι δεν θα ακυρώσει το διαγωνισμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και ότι τάσσεται υπέρ των ΣΔΙΤ. Αμέσως μετά εξέφρασε την άποψη ότι τάσσεται υπέρ των ΣΔΙΤ που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και μέσα στον πανικό του στην αμέσως επόμενη αναφορά του δήλωσε ότι αποδέχεται τα ΣΔΙΤ, βάζοντας όμως θέμα ελέγχου του διεθνούς διαγωνισμού.
Πρόκειται περί νεοπαραλογισμού, δήλωσε ο κ. Τατούλης, γιατί κανένας διεθνής διαγωνισμός δεν εξελίσσεται χωρίς έλεγχο, ιδίως μάλιστα ο συγκεκριμένος, ο οποίος βρίσκεται κάτω από την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, οι έλεγχοι της οποίας έχουν αποδείξει ότι είναι σύννομος με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Με ακροβασίες προσπαθεί ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα να ενσωματωθεί στις κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ και διατείνεται πλέον ότι θα ακυρώσει το διαγωνισμό και ότι δεν πιστεύει πλέον στα ΣΔΙΤ.
«Δεν υπάρχουν πια ημιτελή έργα στην Πελοπόννησο! »
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την παρουσία στην Πελοπόννησο του κ. Βουδούρη ως «λάθρα βιώσας» και τον ίδιο «αλεξιπτωτιστή» που έχει άγνοια των ζητημάτων αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί να επιρρίπτει ευθύνες για δρόμους που έπεσαν, όταν τα έργα αυτά έχουν εκτελεστεί από την προηγούμενη Περιφέρεια και τις πρώην Νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Ο ισχυρισμός του για τα ημιτελή έργα αποτελεί επιπλέον ολίσθημα, καθώς αυτά τα παραλάβαμε, 130 στο σύνολό τους, και τα ολοκληρώσαμε όλα, αποτρέποντας την επιστροφή των χρημάτων και την επιβολή ποινών στο νέο πρόγραμμα».
«Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο ό,τι φτιάξαμε»
Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο ότι πετύχαμε μαζί με τους πολίτες σημείωσε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι η αγωνία μας είναι το πώς θα ενδυναμώσουμε την προσπάθειά μας εις όφελός των πολιτών.