Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Στον Πέτρο Τατούλη καταλήγει το ΠΑΣΟΚ

Οριστική θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε εκ νέου συνεργασία με τον Πέτρο Τατούλη, στις περιφερειακές εκλογές της Πελοποννήσου.
Οι δύο πλευρές συνεργάστηκαν στις εκλογές του 2010 και θα το πράξουν πάλι και στις εκλογές του 2014.
Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, η απόφαση λήφθηκε διότι από το αποτέλεσμα μέτρησης που παρήγγειλε το κόμμα, πρώτη ερχόταν η Νάντια Γιαννακοπούλου η οποία όμως δεν θέλει να είναι υποψήφια.
Η περίπτωση Δέδε απορρίφθηκε διότι τα ποσοστά του ήταν χαμηλά. Χαμηλότερα από τα ποσοστά και της Γιαννακοπούλου και της Φαρμάκη που μετρήθηκαν στην ίδια δημοσκόπηση.

Ένα άλλο στοιχείο είναι ότι από το γκάλοπ προέκυψε ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θέλει ξανά στήριξη στον ΤατούληΚι ένα τρίτο στοιχείο είναι ότι οι 21 από τους 29 εκλεγμένους συμβούλους της Νέας Πελοποννήσου έχει δηλώσει ότι θα παραμείνουν στο πλευρό του νυν Περιφερειάρχη.
Όλα αυτά λήφθηκαν υπόψην και στο ΠΑΣΟΚ προχώρησαν στην απόφαση να υπάρξει συνεργασία με τη Νέα Πελοπόννησο.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Θα υπάρξει συνεννόηση με τον Τατούλη τόσο για τη συγκρότηση του συνδυασμού, όπου το ΠΑΣΟΚ προφανώς θα θέλει «δικούς του ανθρώπους» σε συγκεκριμένες θέσεις, ενώ θα υπάρξει και προγραμματική συμφωνία στη βάση που θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές.
Πηγή: kalimera-arkadia.gr