Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Κώστας Κόλλιας: «Κοινοποιούνται μέχρι το τέλος Μαρτίου τα πορίσματα για τις αποζημιώσεις του 2009»




Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή Κορινθίας κ. Κώστα Κόλλια, σχετικά με την τετραετή καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων σε παραγωγούς που υπέστησαν καταστροφές το 2009, απέστειλε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Έπειτα από τέσσερα χρόνια απαράδεκτων καθυστερήσεων και ταλαιπωρίας για χιλιάδες αμπελοκαλλιεργητές της Κορινθίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ επιβεβαιώνουν για πρώτη φορά ότι η διαδικασία των αποζημιώσεων του 2009 ολοκληρώνεται και μέχρι τέλος Μαρτίου θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα.
Στο σχετικό έγγραφο ουσιαστικά γίνεται παραδοχή αυτού που είχα επισημάνει εξαρχής, ότι δηλαδή η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων ήταν διάτρητη. Αυτή την επισήμανση είχα μεταφέρει και το 2011 στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση, στην οποία είχε απαντήσει ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδης, παραδεχόμενος ότι οι αγρότες της Κορινθίας έχουν αδικηθεί. Η παρέμβασή μου, καθώς και η προσφυγή αμπελοκαλλιεργητών στα δικαστήρια για τη δικαίωσή τους, υποχρέωσε τον ΕΛΓΑ, για πρώτη φορά, να αναθεωρήσει και τη διαδικασία και τα πορίσματα, και αυτό είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα από τη συλλογική μας προσπάθεια.
Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την έκβαση της όλης διαδικασίας μέχρι τέλους και είμαι αισιόδοξος ότι οι αδικίες θα έχουν επανορθωθεί. Προς ενημέρωση των αγροτών της Κορινθίας, σας παραθέτω αυτούσια την απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.