Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Έλληνες!! Έλληνες!! Πού είναι οι Έλληνες; (2ον)

Γράφει ο
Στέλιος Δημητρουλάκης
 
Συνεχίζουμε σήμερα  το υπό τον αυτόν τίτλο άρθρο μας, το πρώτο μέρος του οποίου δημοσιεύτηκε  την 28/1/14. Γιατί συνεχίζουμε; Μα διότι ψάχνουμε ακόμα να βρούμε που είναι, που τρύπωσαν, οι Έλληνες!!! Οι Έλληνες που ξέραμε. Οι Έλληνες που μας περιέγραφαν οι δάσκαλοί μας. Ψάχνουμε να βρούμε Έλληνες τίμιους, αγνούς πατριώτες, ηθικούς, που να είναι πρόθυμοι να συμβάλουν στη διατήρηση της εθνικής ενότητας και στον κοινό αγώνα για να εξέλθει η πατρίδα από αυτή την οικονομική, ηθική και κοινωνική κρίση. Όχι πως δεν υπάρχουν τέτοιοι Έλληνες. Υπάρχουν πολλοί, αλλά ο αριθμός τους, στο σύνολο του πληθυσμού, έχει αραιώσει επικίνδυνα.

Ξεφυλλίζουμε τη «Λίστα Λαγκάρντ» και δε βρίσκουμε ούτε έναν «Έλληνα» που να έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε. Μη μου πείτε ότι νόμιμα έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, την ώρα που η πατρίδα ψυχορραγούσε, γιατί αυτό λέγεται «ανήθικη  νομιμότητα». Δεκάδες χιλιάδες άλλοι, ασυνείδητοι το 2010 πήραν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα τρύπωσαν σε σεντούκια, πατάρια κρυψώνες, στρώματα, για να τα «σώσουν». Να ζήσουν αυτοί κι ας πεθάνουν οι άλλοι. Εκείνες τις μαύρες μέρες του 2010 κυκλοφορούσε χρήμα σε αδράνεια (κρυμμένο στα σεντούκια) αξίας τετραπλάσιας του κανονικού. Πόσοι γνωρίζουν τον κίνδυνο που διέτρεξε τότε η πατρίδα; Ένας αν πήγαινε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα, ζητούσε τα χρήματά του και η τράπεζα δεν είχε να του δώσει, σε λίγα λεπτά θα χρεοκοπούσε η Χώρα και θα χρειαζόταν δεκαετίες για να επανέλθει στην ομαλότητα.
Με άκρα μυστικότητα, η Τράπεζα της Ελλάδος με πτήσεις «cargo» έφερε από την «κακή» Ευρώπη 14 νταλίκες χαρτονομίσματα ευρώ για να καλύψει το κενό που δημιούργησε το κρυμμένο στα σεντούκια χρήμα, από ασυνείδητους «Έλληνες». Μία νταλίκα χωράει χαρτονόμισμα 2 δις ευρώ. Μέχρι και 200 χρηματαποστολές ημερησίως, με άκρα μυστικότητα, εφοδίαζαν τις τράπεζες με ευρώ για να μη χρεοκοπήσει η Χώρα. Ψάχνουμε να βρούμε τους έλληνες που θέλουμε, σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων του κράτους. Παντού διαφθορά, μίζες, φακελάκια, απάτες, πλαστογραφίες. Ακόμη και σήμερα που κινείται δραστήρια η δικαιοσύνη. Πάμε στη Βουλή, μήπως εκεί τους βρούμε.. Μάταια. Σφηκοφωλιά απίθανων πεζοδρομιακών τύπων που καλλιεργούν τον εθνικό διχασμό και υπονομεύουν βάναυσα την οικονομία και το γόητρο της Χώρας. Δεν είναι αυτοί οι Έλληνες που ψάχνουμε. Όχι, δεν είναι αυτοί.
«Ω τριακόσιοι!!! σηκωθείτε και ξανάλθετε σε μας τα παιδιά σας για να  ιδείτε
πόσο ντρόπιασαν εσάς»!!!
Πώς φθάσαμε ως εδώ; Πού στηρίχθηκε ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ; Τι κυρίως εκμεταλλεύτηκε αυτός ο λαϊκιστής λαοπλάνος δημαγωγός και κατάφερε να υπνωτίσει ένα ολόκληρο Λαό, να τον διαφθείρει, να τον διχάσει, να τον φορτώσει με χρέη που θα είναι υποχρεωμένες να αποπληρώνουν οι τρείς επόμενες γενιές; Μα είναι γνωστό:: Εκμεταλλεύτηκε αριστοτεχνικά την έλλειψη «παιδείας» αυτού του Λαού. Και τώρα τι κάνουμε; Πού θα βρούμε πατριώτες; Πώς θα τους αναγνωρίσουμε; Μέσα στην απελπισία μας, θυμηθήκαμε πως στην Κοζάνη, έξω από το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης, έχει τοποθετηθεί μια μαρμάρινη αναμνηστική στήλη των ηρώων, πάνω στην οποία είναι σκαλισμένο ένα συγκινητικό αφιέρωμα στους πατριώτες του χθες.

Το μεταφέρω εδώ αυτούσιο και όσοι αναγνώστες, διαβάζοντάς το , αισθανθείτε τα δάκρυά να σας πνίγουν και να σας πιέζουν να τους επιτρέψετε να τρέξουν, αυτό σημαίνει πως ισχυρά αισθήματα πατριωτισμού φωλιάζουν μέσα σας.  Αυτό είναι καλό και ελπιδοφόρο για τούτη την άμοιρη πατρίδα που επί σχεδόν 40 χρόνια παραδώσαμε, με την ανεύθυνη ψήφο μας, στα χέρια ανάξιων πολιτικών. Αφήστε λοιπόν αυτά τα δάκρυα να τρέξουν ελεύθερα. Θα είναι μια έκφραση υψίστης τιμής και αναγνώρισης του πατριωτισμού και της θυσίας αυτών, των πριν από μας Ελλήνων. Ίσως μάλιστα αυτό το κείμενο συνετίσει μερικούς.
Να τι γράφει:                                
«Το Μουσείο τούτο, αφιερώνεται:
-Σε όλους τους Μακεδονομάχους, στους επώνυμους ήρωες και τους πολλούς που καλύπτει η ανωνυμία, σε όλους, που στα κατηφόρια ολόισιοι και στ’ ανηφόρια ολόρθοι, σήκωσαν το βάρος του αγώνα, που άφησαν τα σύνεργα της δουλειάς κι’ ενωμένοι και γιγαντωμένοι άδραξαν τα γιαταγάνια, πολέμησαν, και έπεσαν στις Θερμοπύλες του Βορρά, που πέθαναν δίχως να λιποψυχήσουν, μα και δίχως να οπισθοδρομήσουν, από τις Ντάπιες του Μακεδονικού Ελληνισμού.
-Σε όσους κράτησαν και τον τελευταίο χτύπο της καρδιάς και τη στερνή πνοή για την Πατρίδα, τη γη τη φωτοδότρα του Μέγα Αλέξανδρου.
-Σε αυτούς, που ανηφόρησαν στα 1912 ορμητικοί και ακράτητοι, για να απωθήσουν τον Αγαρηνό, 523 χρόνια πίσω και να ενωθούν και να στυλώσουν του πόθου τα μάτια και του καημού το όραμα, κατά τον τελευταίο προμαχώνα του στερνού- άγια και ορθή η μνήμη του- Παλαιολόγου.
-Στον Έλληνα Ραγιά, που κράτησε τη φύτρα της Ρωμιοσύνης, που ακολουθώντας τα χνάρια του Ναζωραίου, και την πίστη τίμησε και το Γένος ανάστησε.
-Στο Ραγιά, που τα κειμήλια του περιμαζέψαμε και προβάλλουμε εδώ, στα μάτια του νου και της καρδιάς, για να είναι χρυσή κλωστή ανάμεσα στα περασμένα και τα κατοπινά.
-Στον ανώνυμο Έλληνα Σκαφτιά, Ζευγολάτη, Βουκόλο, Θαλασσινό, Καμποχωρίτη, Χωρικό ή Αστό, απαίδευτο ή διανοούμενο, που και το καθήκον ακολούθησε και το χρέος σημάδεψε: Καθήκον και χρέος για την πολύπαθη Πατρίδα.»
Τέτοιους Έλληνες ψάχνει σήμερα η πατρίδα να βρει. Όχι για να δώσουν το αίμα τους.

Αυτό το έδωσαν οι πριν από μας για μας. Ψάχνει τέτοιους Έλληνες η πατρίδα για να αγωνιστούν να την εξυγιάνουν, να την απαλλάξουν από τα τρωκτικά που καλλιέργησε το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και να την  παραδώσουν στην επόμενη γενιά ακέραιη ισχυρή και υπερήφανη, όπως ταιριάζει στην ιστορία της. «Μη λησμονείς πως Έλληνα σε έχει γεννήσει η Μοίρα  Κι εντός σου λάμπει αδάμαστη του Γένους σου η ψυχή».


styld@otenet.gr
elzoni.gr