Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: Oμόφωνη καταψίφιση για τρόπο διαχείρισης σκουπιδιών από την ΤΕΡΝΑ

 http://e-build.gr/wp-content/uploads/2012/04/skoupidia.jpg
Ομόφωνα καταψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,   τη Μ.Π.Ε. για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με ΣΔΙΤ",  από την ΤΕΡΝΑ και η σχετική απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων:   
«διαφωνούμε με τον τρόπο συνολικής διαχείρισης που προτείνει η μελέτη, ... το κόστος για τον πολίτη θα είναι δυσβάσταχτο, αφού θα επιβαρύνεται ο τόνος με 62€/(tn), χωρίς το Φ.Π.Α. 
Για το Δήμο μας, το κόστος αυτό θα είναι μεγαλύτερο, αφού θα υπολογιστεί και η μεταφορά των απορριμμάτων μέχρι το ΣΜΑ .... 
- τα απορρίμματα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι ο «χρυσός» της εποχής μας και αντί ο δημότης να ωφελείται οικονομικά από τα σκουπίδια που παράγει, θα επιβαρύνεται με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μέσω της αύξησης των δημοτικών τελών.... 
επιπλέον θα υπάρχει δέσμευση όλης της Περιφέρειας, άρα του Δήμου για 28(!) ολόκληρα χρόνια, χρονικό διάστημα πολύ μεγάλο, για να δεσμεύσουμε τους δημότες μας, με ένα έργο αμφίβολης περιβαλλοντικής αξίας, που θα τους βαρύνει οικονομικά για τα επόμενα 28 (!) χρόνια.»