Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Πέτρος Τατούλης «Απαραίτητη η ολοκληρωμένη και αειφόρα παρέμβαση στη Στυμφαλία»

Εμφάνιση DSC_3024.jpg


Την ανάγκη εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης και αειφόρας παρέμβασης στην ευρύτερη περιοχή της Στυμφαλίας έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Life Stymfalia, από τους εκπροσώπους της Τράπεζας Πειραιώς, που αποτελεί το φορέα υλοποίησης του έργου, την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014.
Βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η αποκατάσταση του οικότοπου της Στυμφαλίας και ταυτόχρονα η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για τη συνέχιση της προστασίας του μετά τη λήξη του έργου, μέσω της διασφάλισης των απαραίτητων οικονομικών πόρων που θα προέρχονται από την ίδια τη διαχείριση του υγροτόπου.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία με τον Όμιλο Πειραιώς, ο οποίος θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά και επικουρικά σε δράσεις που έχει ήδη προγραμματίσει και αποτυπώσει στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την  περιοχή της Στυμφαλίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Λέγγας, ο κ. Δημήτριος Δημόπουλος, επικεφαλής της Μονάδας Περιβάλλοντος της Τράπεζας Πειραιώς, η κα Δέσποινα Γαλανάκη και η κα Κατερίνα Σκουλουδάκη, στελέχη της Μονάδας Περιβάλλοντος της Τράπεζας Πειραιώς, ο κ. Βαγγέλης Παππάς, περιβαλλοντολόγος και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γεώργιος Μπουζέτος.