Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ο Καμαρά χόρεψε στη βροχή! «Διπλό» Ευρώπης για Παναιτωλικό,στη Κρήτη

 Ο Καμαρά χόρεψε στη βροχή! (pics)
Ο Παναιτωλικός περίμενε μέχρι την 21η αγωνιστική για να πανγυρίσει το πρώτο του «διπλό» στην Super League, που επιβλήθηκε με 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, ωστόσο, η… προσμονή είχε γλυκιά… γεύση, καθώς οι Αγρινιώτες δείχνουν έτοιμοι να «χτυπήσουν» την… πόρτα της Ευρώπης.
Η ομάδα του Μάκη Χάβου πέρασε από το Παγκρήτιο Στάδιο, χάρις στο τέρμα του Ανρί Καμαρά, στο 43', με τα «καναρίνια» να ανεβαίνουν στην 6η θέση, μαζί με τον Πανθρακικό, όντας έξι βαθμούς πίσω από την πρώτη πεντάδα που οδηγεί στα play offs, αφήνοντας τους γηπεδούχους στις «επικίνδυνες» θέσεις της κατάταξης, στο ντεμπούτο του νέου προπονητή τους, Μαρίνου Ουζουννίδη αλλά και στον αποχαιρετιστήριο αγώνα του Μάρις Βερπακόφσκις, που σήμερα ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική σταδιοδρομία του.
Τα πρώτα είκοσι λεπτά δεν είχαν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο, αν εξαιρεθεί ένα άστοχο σουτ του Χαντί στο 9ο λεπτό και μια προσπάθεια του Καμαρά που κόντραρε στον Μεχία (19΄), από γύρισμα του Ανέν. Από το σημείο εκείνο, όμως, οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία και στο 24΄ είχαν μια πολύ καλή ευκαιρία, όταν στη σέντρα του Τζανακάκη ο Αναστασάκος με κεφαλιά υποχρέωσε τον Ράφαελ σε δύσκολη όσο και σωτήρια επέμβαση.
Από το ημίωρο και μετά έπιασε καταρρακτώδης βροχή στο Ηράκλειο, ωστόσο, ο αγωνιστικός χώρος παρέμεινε σε καλή κατάσταση, όμως δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.
Ο Εργοτέλης τα έκανε «μούσκεμα», «διπλό» για ΠαναιτωλικόΟι Ακαρνάνες μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοσή τους, μιας και είχαν παθητικό ρόλο σε όλο το ματς, εν αντιθέσει οι γηπεδούχοι παρά την υπεροχή τους, ήταν εκείνοι που βρέθηκαν να κυνηγούν την ανατροπή του σκορ, όταν στο 43 σε «φαρμακερή» αντεπίθεση του Παναιτωλικού ο Γκάλο βρήκε τον Καμαρά και ο πρώτος σκόρερ των φιλοξενούμενων πλάσαρε τον Αθανασίου για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Κρήτης βγήκε για να πιέσει και στο 48΄ τακουνάκι του Σαρρή σε εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 58΄ ο Μπαντιμπαγκά σέντραρε, τρεις παίκτες του Εργοτέλη πήδησαν μόνοι τους ταυτόχρονα, αλλά η κεφαλιά του Ρομάνο έφυγε άουτ.
 Το συμπαγές σύνολο του Παναιτωλικού, όμως, όχι μόνο κράτησε στη συνέχεια κάθε κίνδυνο μακριά από την εστία του Ράφαελ αλλά παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 78ο λεπτό, όταν ο Καμαρά βρήκε τον Νταλμά στην περιοχή, αυτός σούταρε και ο Αθανασίου απέκρουσε σε κόρνερ, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Αζίζ, Σαρρής, Μεχία, Καρντόσο, Ρομάνο, Μπουχαλάκης (46΄ Διαμαντάκος), Χαντί (71΄ Κούμπικ), Αναστασάκος (84΄ Βερπακόφσκις), Μπαντιμπανγκά.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Ανέν, Κούσας, Καμαρά (87΄ Μπούντιμιρ), Σφακιανάκης, Θεοδωρίδης (77΄ Νταλμά), Τζούνιορ, Γκάλο, Γοδόι, Μπακάκης (82΄ Κουτρομάνος), Μπικέι.